ASİ’NİN BALIK BEREKETİ

ASİ’NİN BALIK BEREKETİ

İstanbul Galata köprüsü üzerinde bulunan balıkçıların oluşturduğu görüntülere benzer görüntüler oluşan Asi Nehrinde yediden yetmişe Antakyalılar oltaları ile balık tutmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Geçtiğimiz dönemlerde bırakın içerisinde su olmasını çirkin görüntüsü ile adeta bataklığı andıran Asi Nehri uzun yıllar sonra kış aylarında su seviyesinin yüksek olması nedeniyle olta balıkçılarına ev sahipliği yapıyor.İstanbul Galata köprüsü üzerinde bulunan balıkçıların oluşturduğu görüntülere benzer görüntüler oluşan Asi Nehrinde yediden yetmişe Antakyalılar oltaları ile balık tutmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Yaşam şartlarının zorlaştığı günümüzde yaşam stresinden kurtulmak için hobi edinmek pek kolay olmuyor. Antakyalıların kendilerini yaşam stresinden kurtaracak yeni hobi alanı ; Olta Balıkçılığı..

KÜÇÜK BALIKLAR TEKRAR SUYA

İdeal ölçülerde olmayan balıkları yakaladıklarında “Hadi seni geldiğin suya geri gönderiyorum” diyecek kadar duyarlı olan medeniyetler şehrinin balıkçılarını ziyaret ettik. Sayılarını tam olarak kestiremediğimiz ama yaya köprüsü ve Asi’nin kenar bölgesinde güzel görüntüler oluşturan balık tutkunları için vatandaşlarımızın İstanbul Galata köprüsü gibi oluş buralar dediklerine de bizzat şahit olduk.Oltalardan biri balığı çekerken hemen akabinde bir başka oltanın balık yakaladığı ve bu işin sıklıkla devam ettiğini izlediğimiz süreçte Asi nehrindeki balık bereketi de gözlerimizden kaçmadı. Uzun yıllardır olta balıkçılığı yapan ve Asi Nehrinin son dönem temiz halinden çok memnun bir halde sık sık oltası ile balık tutmaya gelen Mehmet Bekler, Bereketli bir gün yaşadığını ifade ederek tüm balıkçı dostlarına rastgele derken bizleri de balık tutmanın incelikleri konusunda bilgilendirdi. Deneyimli Balıkçı Mehmet Bekler; Olta balıkçılığı meraklısı arkadaşlarımız ile her akşam Asi Nehrinde buluşuyoruz.Yakaladığımız balıklar arasında Sazan,Kefal,Kara balık ve zaman zamanda yılan balığı bulunmaktadır. Burada bulunan tüm arkadaşlarımız balıkla evine dönmektedir.Birbirimize her daim yardımcı olduğumuz olta balıkçısı arkadaşlarımızın hepsi bu işi yaşam stresinden kurtulmak adına hobi olarak yapmaktadır.Hepimizin ortak özelliği İdeal ölçülerde olmayan balıkları yakaladığımızda onları tekrardan bırakmamızdır.Sayımızın günden güne arttığını belirterek Asi nehrinin bu güzel haline gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyor tüm olta balıkçısı dostlarıma rastgele diyorum.”dedi. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.