Meşale Gazetesi

ATIK YAĞLAR TOPLANIYOR

ATIK YAĞLAR TOPLANIYOR

Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Eylül ayı içerisinde ilçe sınırları içerisinde bulunan okullar, işletmeler ve sağlık kuruluşlarından toplam iki bin beş (2005) kg atık yağ toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, atık yağların lavabolara dökülmemesi ve doğaya zarar vermeden bertaraf edilmek üzere geri dönüşüme kazandırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyorlar.

Konuyla ilgili Samandağ Belediyesinden yapılan açıklamada Lavabo ve çöplere dökülen 1 litre atık yağın denizlere ulaşarak bir milyon litre temiz su kaynağını kirlettiğini belirtilerek el birliği ile çevre kirliliğinin önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Samandağ Belediyesinden yapılan açıklamada, “İlçemiz genelinde Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyamız devam ediyor. Bu kapsamda Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından Eylül ayında iki bin beş (2005) kg atık yağ toplandı.

Lavabo ve çöplere dökülen atık yağlar su kaynaklarımızı kirletmekle birlikte canlı çeşitliliğini tehdit ediyor. Çevre bilinci ve sağduyulu davranarak bütün vatandaşlarımızla beraber el birliği ile bu sorunu ortadan kaldırabiliriz. Atık yağları biriktirerek geri dönüşüme kazandırma noktasında duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.