ATIŞ VAKFI HATAY’DA DEPREMZEDE’LERLE BERABER!!!

ATIŞ VAKFI HATAY’DA DEPREMZEDE’LERLE BERABER!!!

-Ünlülerden depremzede çocuklara moral

-Ünlü sanatçılar, fenomenler, oyuncular, psikolog ve doktorlar Atış Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte, deprem bölgesindeki afetzede çocuklara moral dağıttı.

-Atış Vakfı çocuklar için Hatay’da

Sanatçılar, oyuncular, fenomenler, ünlü doktor ve psikologlar, Atış Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikle, Hatay’daki afetzedelerle bir araya geldi.

Gün boyu gerçekleşen etkinlikte, çocuklarla çocuk olan sanatçılar, şarkılar söyledi, resim çizdi ve depremden etkilenen çocuklarla eğlenceli yarışmalar düzenleyip onlara yaralarını bir gün de olsa unutturabilmek için çabaladı.

6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama-kurtarma, insani yardım ve alt yapı yenileme çalışmaları başta olmak üzere tüm imkânlarını seferber eden Atış Vakfı, afet bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor.

Ülkemizi sarsan depremlerin ardından bölgeyle dayanışmayı sürdüren Atış Vakfı, ünlü isimleri Hatay’da çocuklarla buluşturdu.

Düzenlenen moral etkinliğine katılan ünlü sanatçı Yılmaz MORGÜL Dr. Ender SARAÇ, Survivor yarışmacısı Ardahan ÖZKANBAŞ , iş insanı Ata ÇAĞLAYAN, oyuncu Hülya DİKEN , fenomen Şeyda AYDIN organizatörler Semra TÜRK ve Dilek ÇAKIR, ünlü şef Yıldız Öz Samaha, Psikolog Yeşim AKINCI, Zubeuty premium güzellik markasının sahibi – iş insanı Zuhal ADIGÜZEL ve Uzman Klinik Psikolog Tuna TÜNER çocuklarla oyunlar oynayıp onların yüzlerini güldürürken, depremin vurduğu Antakya’da kurulan Expo fuar alanı yakınında Mersin Büyükşehir belediyesi ve Lions kulübünün ortaklaşa kurduğu çadır kenti de ziyaret ettiler.

275 çadırda yaşayan depremzede ailelere hijyen ürünleri dağıtan ünlüler, yüzlerce çocuğa oyuncaklar dağıttı.

Ayrıca depremin olduğu ilk günden bu yana 66 gündür yardım dağıtım merkezinde görevli olan Atış Vakfı, İhtiyaç Haritası ve Nef Vakfı gönüllüleriyle bir araya geldiler.

Çocuklarla ağızlarında yumurta taşıdılar, halat çekme yarışı yaptılar

Hatay Expo alanındaki çadır kentlerde yaşayan 400 çocuk gün boyu çuval yarışı, halat çekme, voleybol, yumurta taşıma, bilgi yarışması gibi eğlenceli aktivitelerle eğlendi.

Oyunların ardından çocuklara oyuncaklar hediye edildi.

Ünlü isimler daha sonra çadır kenti ziyaret edip depremzede vatandaşlarımızla sohbet etti.

Oyunun iyileştirici gücünden faydalanarak güzel vakit geçirmeleri ve deprem psikolojisinden uzaklaşabilmeleri amacıyla düzenlenen etkinlikler çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

Daha önce televizyonda gördükleri ünlülere sarılarak hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar ve aileleri, keyifli bir gün geçirdiklerini belirttiler.

Depremin ilk günlerinden itibaren tüm imkanlarını bölge için seferber ettiklerini belirten Atış Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İlker ARSLAN , İhtiyaç Haritası ve Nef Vakfı ile birlikte koordinasyon halinde bölgeye desteklerini sürdürdüklerini ifade etti.

Deprem haberini aldıkları ilk andan itibaren vakfın bağlı bulunduğu şirketler grubunun tüm imkânlarının seferber edildiğine hatırlatan Arslan “Atış Vakfı’nın bölgedeki faaliyetleri için organizasyon sağlandı.

İlk gün yola çıkan öncü ekiplerin arkasından hızla bölgeye ihtiyaç malzemeleri sevk edilmeye başlandı.

Grup şirketleri bünyesindeki tüm ağır ve hafif iş makinaları, personelleri ve yardımcı ekipmanlarıyla deprem bölgesine hızla sevk edildi.

Yüz binlerce kişiye gıda ulaştırırken, on binlerce kişiye kışlık giyim sağladık.

En önemlisi de görev aldığımız arama kurtarma faaliyetlerinde dört vatandaşımızı enkazdan sağ kurtarmış olmamızdır.

Bugün burada depremzede aileleri ziyaret ederek bir nebze olsa yaralarını sarmak onlara ve çocuklarına güzel bir gün yaşatmaya çalıştık.

İhtiyaçları konusunda yapılabileceklerimiz ile ilgili sohbet ettik ve depremzede çocuklar için keyifli zaman geçirmeleri için onlara moral vermeye çalıştık.

Bizleri kırmayıp programa katılan sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Çadırkent ziyaretleri sonrasında Sanatçı YILMAZ MORGÜL, Dr Ender SARAÇ, fenomen Şeyda AYDIN, oyuncu Hülya DİKEN, Psikolog Tuna TÜNER, Psikolog Yeşim AKINCI , İş insanı Ata ÇAĞLAYAN, Survivor yarışmacısı Ardahan ÖZKANBAŞ ve iş insanı Zuhal ADIGÜZEL Expo fuar alanı içindeki yardım deposunu ziyaret ettiler..

Haber: Görgem EMGEM
Fotoğraf: Görkem EMGEM

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.