ATSO, ARABİSTAN’A YAPILACAK İHRACATLARI HASSASİYETLE TAKİP EDİYOR

ATSO, ARABİSTAN’A YAPILACAK İHRACATLARI HASSASİYETLE TAKİP EDİYOR

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Suudi Arabistan’ın Türk menşeli ürünlerin ithalatını engellemek amacıyla kendi vatandaşlarından bir daha Türk ürünlerinin ithalatını yapmayacaklarını belirten bir taahhüt aldığı ve Ağustos ayı içerisinde yapılacak ithalatı tamamen durdurulacağı yönünde çıkan haberler üzerine harekete geçti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a konu ile ilgili kaygıları içeren resmi yazıları yazdıklarını belirten ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, konuyu hassasiyetle takip ettiklerini söyledi.

ATSO Başkanı Çinçin, yaptığı açıklamada “Odamıza kayıtlı Dış ticaret ve Lojistik firmalarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda, Suudi Arabistan’ın Türk menşeli ürünlerin ithalatını engellemek amacıyla kendi vatandaşlarından bir daha Türk ürünlerinin ithalatını yapmayacaklarını belirten bir taahhüt aldığı ve Ağustos ayı içerisinde yapılacak ithalatı tamamen durdurulacağı açıklanmıştır.

Bu durumun Suudi Arabistan’a İhracat yapan ve Nakliyecilerimizi zor durumda bırakacağından dolayı TOBB | Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’a konu ile ilgili kaygılarımızı içeren resmi yazılarımızı yazdık. ATSO olarak konuyu hassasiyetle takip ettiğimizi kamuoyuna bildirmek isterim” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.