AVCI, DOĞRULARI KABUL ETMEDİ

AVCI, DOĞRULARI KABUL ETMEDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan köpek ölümleri ve bakımların ihmali ile son zamanlarda sosyal medya platformunda paylaşılan görüntülerin doğruluk derecesi teyit edilerek ve gerekli cezai işlem uygulanırken, Hatay Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlu Amiri Ömer Çağın Avcı adeta milletin aklıyla dalga geçercesine sosyal medyada barınaktaki hayvanlara şiddet uygulandığı ve öldüğüne ilişkin yer alan iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

  Konu ile ilgili Hatay Valiliğine yapılan şikayetler sonrasında Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda yerinde yapılan incelemelerde söz konusu görüntülerin Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştiği, yaklaşık 40 görüntünün incelenmesi sonucunda 20 adet farklı hayvanın bakımının ihmal edildiği ve öldüğü kanaatine varılmış, inceleme ve tespit tutanakları ile kayıt altına alınmıştır.

İDARİ VE ADLİ İŞLEMLERİN BAŞLATILMASI TALEP EDİLDİ

 Hatay Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasını da kabul etmek istemeyen, kendini aklama girişimlerinde bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlu Amiri Ömer Çağın Avcı’nın hangi kafa ile sosyal medyada barınaktaki hayvanlara şiddet uygulandığı ve öldürüldüğüne ilişkin yer alan doğruların asılsız olduğunu söylemesi merak konusu oldu.

 Hayvan Barınağı Sorumlu Amiri Ömer Çağın Avcı’ya  5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümlere muhalefet etmekten, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına 18.940,00 TL idari para cezası uygulandığını ayrıca Hatay Valiliği ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü tarafından  Mevcut hayvan barınaklarının mevzuatlarda belirtilen şartları taşıyıp taşımadığı hususlarında gerekli denetimlerin yapılması ile görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen yetkililer hakkında, ilgili kurum yetkililerinden gerekli idari ve adli işlemlerin başlatılması talep edildiğini hatırlatırız. Hatay Meş’Ale Gazetesi olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlu Amiri Ömer Çağın Avcı’ya Hz. Mevlana’nın şu sözünü hatırlatmak isteriz  Allah(cc) buyurur ki; “hayvanlar benim sessiz kullarımdır.

Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır!” Haber: M. Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.