AVRUPA KONSEYİNDEN DEPREMZEDELERE 250 MİLYON EURO

AVRUPA KONSEYİNDEN DEPREMZEDELERE 250 MİLYON EURO

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerinden sonra uluslararası kuruluşlardan toplam 3,8 milyar dolarlık dış kaynak temin ettiğini açıkladı. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası son olarak deprem bölgesindeki sağlık altyapısını güçlendirmek için 250 milyon euro finansman sağladı. Şimşek, bu desteğin Türkiye’nin yeniden yapılanma çabalarına önemli katkı sağladığını belirtti.
Yeni finansmanın, konut inşası, altyapı iyileştirmeleri ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için kullanılacağını vurgulayan Şimşek, uluslararası kaynakların Türkiye’nin potansiyeline olan güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Türkiye daha önce Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ndan da 60 milyar yenlik destek almıştı, bu destek İller Bankası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı projelerinde kullanılacak. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.