AYAKKABICILIK SEKTÖRÜ İÇİN ORTAK KULLANIM MERKEZİ KURULUYOR

AYAKKABICILIK SEKTÖRÜ İÇİN ORTAK KULLANIM MERKEZİ KURULUYOR

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), deprem felaketi ardından ayakkabı imalatının yeniden ayağa kaldırılması için yeni bir adım attı.

DOĞAKA, tarafından yapılan açıklamada kurulacak Ortak Kullanım ve Eğitim Merkezi Projesiyle, sektörün imalat ve kalifiye personel ihtiyaçlarını karşılaması ve istihdama katkı sunması hedeflendiği belirtilirken, “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteği ile Ajansımız tarafından “Deprem Riskli Bölgelerde Tekstil, Deri ve Ayakkabı Sektörlerinin Desteklenmesi (STRIDE)” projesi kapsamında, Antakya’da yapımı devam eden Antakya Ayakkabı İmalatçıları İhtisas Küçük Sanayi Sitesi içerisinde “Ayakkabı İmalat ve Eğitim Ortak Kullanım Merkezi’nin kurulması planlanmaktadır.

Projenin bileşenlerinden biri de İHKİB Eğitim Vakfı tarafından ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren imalatçılara verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri olacaktır. Bu sayede sektörün ihracat kapasitesinin artırılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede düzenlenen ilk toplantıda katılımcılarla verilecek eğitim ve danışmanlıkların detaylarını konuştuk, izlenecek yol haritasını belirledik. Toplantı sonrasında geçici olarak Reyhanlı Küçük Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren ayakkabı imalatçılarını ziyaret ederek, proje hakkında bilgilendirdik. UNDP aracılığıyla ajansımız tarafından uygulanacak olan 550.000 dolar bütçeli projenin 18 ay içerisinde hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Bu projeyle ayrıca sektörün sürdürülebilirliği için ihracat eğitimleri ve yurtdışı pazara açılım danışmanlık hizmetleri verilmesi de sürekli hale gelecek” ifadeleri yer aldı.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.