Meşale Gazetesi

BAKAN AKAR, HATAY’DA

BAKAN AKAR, HATAY’DA

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hatay’a gitti.

Hatay Havalimanında Vali Rahmi Doğan, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, beraberindeki Komutanlarla sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. 

Daha sonra sınırdaki Bahar Kalkanı Harekât Bölgesi Sektör Komutanlığına geçen Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, sınır hattında ve ötesindeki harekât bölgelerinde görevli birliklerin komutanları ile video telekonferans yöntemi ile toplantı yaptı.
 
Sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan ve talimatlar veren Bakan Akar’a birlik komutanları, “Verilecek her türlü görevi yapmaya hazırız” yanıtını verdi.
 
Bölgenin hassas bir dönemden geçtiğini vurgulayan Bakan Akar, Türkiye’nin tüm gelişmeleri yakından takip ederek proaktif davrandığını ve gerekli tüm tedbirleri aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin uluslararası alanda bir özne hâline geldiğini vurgulayan Bakan Akar, her geçen gün ilgi ve etki alanlarının genişlediğini, bunun da sorumluluklarını artırdığını ifade etti.

TSK’nın yoğun bir dönemden geçtiğini dile getiren Bakan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri egemenliğimiz ve bağımsızlığımız başta olmak üzere hudutlarımızın, halkımızın, personelimizin güvenliği, asil milletimizin hak, alaka ve menfaatini korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla karada, denizde, havada kendisine verilen bütün görevleri en iyi şekilde yerine getirebilmek için ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bunu da sonuna kadar sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.