BAL HASADINDA YOĞUN MESAİ

BAL HASADINDA YOĞUN MESAİ

Yaz mevsiminin ortalarına gelinmesiyle birlikte, ülkemizin dört bir yanında bal hasadı başladı. Arıcılar, kovanlarından altın değerinde balı toplamak için yoğun bir mesaiye giriştiler. Yıl boyunca arılarının bakımını titizlikle yapan arıcılar, doğanın sunduğu bu eşsiz lezzeti sofralara taşımaya hazırlanıyorlar.

İşte o bal üreticilerinden biri olan ve geçtiğimiz yıllarda elde ettiği yüksek prolin değeri ile dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Akdeniz Zirve Arıcılık işletmecisi İsmail Akyüz hasadının başlamasıyla birlikte tüketicilere doğal ve katkısız bal sunmak adına yoğun mesai yapıyor.

İklim koşullarının uygun seyretmesi ve bitki örtüsünün zenginliği, arıcıların yüzünü bu yıl güldürecek diyerek sözlerine başlayan İsmail Akyüz açıklamasında:” Geçtiğimiz yıllara 1635.37 prolin değeri ile damga vuran Akdeniz Zirve Arıcılık olarak elde ettiğimiz bal ile bu yılda damga vurmayı hedefliyoruz.

REKLAM ALANI

Harbiye’nin 320 rakım yüksekliğinde 1000 küsur endemik bitkiye sahip florasında bal üretimini yapan arılarımız görevlerini fazlası ile yerine getirmişlerdir. Bölgemizde zengin endemik bitki çeşidi çok olmasına rağmen maki bitki örtüsü iklimi hakim olduğu için bitki çeşidi çok ama çiçeklenme süresi az olduğu için sınırlı miktarda ürün elde etmekteyiz, tecrübemizdeki kolonileri bölme ve birleştirme gibi arıcılık yöntemleri ile bölgemize has floramızdan maksimum miktarda ürün elde etmek için kovanlarımız 12 ay boyunca aynı yerde kalmaktadır. Balımızın kalitesinde bölgemiz bitki örtüsünün katkısı en iyi biçimde gözler önüne serilmektedir. Her yıl yaptırdığımız analizler neticesinde şükürler olsun ki organik balımızda bulunan prolin değerimiz Türkiye şartlarında en yüksek değerleri görmektedir. Bal tutkunlarına şimdiden afiyet olsun diyerek tüm bal üreticisi dostlarıma bereketli bir sezon diliyorum.

Faydası saymakla bitmeyecek olan Organik Bal, Polen Propolis, Arı Sütü ve Canlı Arı alımı için ilgilenenleri Harbiye dağ eteğinde Zirve Restaurant yanında bulunan Akdeniz Zirve Arıcılığa bekliyoruz.” dedi.Haber Merkezi


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.