Meşale Gazetesi

BAL’DAN İŞ DÜNYASINA BİLGİLENDİRME ZİYARETİ

BAL’DAN İŞ DÜNYASINA BİLGİLENDİRME ZİYARETİ

Sosyal Güvenlik Kurumu Hatay İl Müdürü, Hatay’da firmaları ziyaret ederek işletmelerde kayıtlı istihdamın önemine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Müdür Bal, gün boyunca Zeno Mobilya işyeri sahibi Kemal Güven’i ve Konak Mobilya boya malzeme satış işletmesi sahibi Rüstem Konak’ı ziyaret etti. Ziyaretlerinde çok sayıda kişiye istihdam imkanı sunan iki işletmeyi de tebrik eden Bal, işletmelerde çalışanlara kayıtlı istihdamın gelecekleri açısından önemini anlattı.  Bal, kayıtlı istihdamın öneminin yanı sıra istihdam teşvikleri ve sosyal güvenlik ile ilgili diğer konularda kapsamlı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

MÜDÜR BAL SORULARI CEVAPLADI

Bal, Esnaf ve sanatkar odası başkanlarına, inşaatlarda, ihalelerde görülen “Asgari İşçilik Uygulaması”nın ne olduğu, otel ve lokanta gibi “Devamlı işyerleri” konusunda da bilgilendirmede bulunan Bal, yeni süreçte, rehberlik hizmetlerinin, teftiş hizmetlerinin önüne geçtiğine de işaret ederken, hangi durumların kayıt dışı istihdam olduğunu da anlatırken, yapılan çalışmaların SGK’ya hiç bildirilmemesi, çalışanların gün sayısının eksik ve alınan ücretin eksik bildirilmesi gibi konuların kayıt dışı istihdam olarak görüldüğünü bildirdi. İnsanlara “sigortalı olmanın” öneminin medyayı da kullanarak iyi anlatılması gerektiğini, işverenlerin kayıtdışı istihdama yönelme sebeplerini de “İnsanların genç yaşta emekli olmak istemesi, ülke genelinde işsizlik oranlarının yüksekliği, işgücü eğitim seviyesinin düşüklüğü, vasıfsız insan sayısının fazlalığı, SGK bilgisi ve bilincinin yetersizliği, gelir dağılımındaki adaletsizlik” olarak sıraladı. Bal, ziyaretlerini, kayıtdışı konusundaki soruları cevaplayarak tamamlandı. Bal, ziyaretlerde ev sahipliklerinden dolayı Kemal Güven’e ve Rüstem Konak’a teşekürlerini sundu. Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.