Meşale Gazetesi

BALIKÇI BARINAĞI ZİYARET EDİLDİ

BALIKÇI BARINAĞI ZİYARET EDİLDİ

Hatay Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Samandağ İlçe Müdürü ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü ile birlikte Samandağ’da bulunan Çevlik Balıkçı Barınağı’na giderek barınağın işletmecisi olan Tekebaşı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Murat Bolat’ı ziyaret etti.

Balıkçı barınağında incelemelerde bulunan İl Müdürü, balıkçılarla bir araya gelerek balıkçılık sezonu ve avcılık kuralları üzerine sohbet ederek istişarelerde bulundu. Ayrıca İl Müdürü, Çevlik Barınağı içerisinde bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na yeni atanan Binbaşı’na da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

SU ÜRÜNLERİ ÜRETİM TESİSİ ZİYARET EDİLDİ

İl Müdürü Çolakoğlu, Antakya’da bulunan Akgöl Su Ürünleri Üretim Tesisi’nde Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü ile birlikte incelemelerde bulundu.

Her evresi oldukça zahmetli ve zor olan balıkçılık sektöründe, uzun yıllardır hizmet veren tesis, Hatay İlimiz ve Türkiye’nin belirli bölgelerine yetiştirilen iç su balıklarından sazan, kefal, tatlı su gümüşü; deniz balıklarından çipura, levrek, Norveç somonunu fileto veya taze soğutulmuş olarak işleyerek piyasaya sürmektedir. Ayrıca ahtapot, karides, kalamar gibi deniz yumuşakçalarını da taze soğutulmuş ve donmuş olarak hem ülke içine hem de dış piyasaya sunuyor. Su ürünleri sektörünün büyümekte olan pazar ihtiyacını karşılamak amacıyla tesiste yetiştirilen balıklar hem iç piyasa hem de dış piyasaya sunulmaktadır. Özellikle, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine su ürünleri ihracatı yapılıyor. Ziyarette, üretimden tüketime kadar hijyen ve gıda güvenliği ile ilgili önlemler hakkında ve balıkçılık ve su ürünleri konularında görüş alışverişi yapıldı. İl Müdürü, balık üretim tesisinde incelemelerde bulunarak balıkçılık tesislerinin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek işletmeden ayrıldı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.