BARO VE ADLİYE SARAYINDA ÜCRETSİZ KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMÜ

BARO VE ADLİYE SARAYINDA ÜCRETSİZ KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMÜ

Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şubesi Başkanı Süleyman Nayman öncülüğünde Hatay Barosu Başkanı Avukat Sayın Hüseyin Cihat Açıkalın işbirliğinde Baro üyelerine ve Adalet Sarayı görevlilerine “Ücretsiz Kan Şekeri Ölçümü” etkinliği gerçekleştirildi.

Şube Başkanı Süleyman Nayman etkinlikte yaptığı konuşmada, “İnsülin hormonun yetersizliğine, etkisizliğine veya yokluğuna bağlı olarak kan şekerinin düşmesi veya yükselmesi dediğimiz kan şekerindeki dalgalanmalar ömür boyu süren diyabetin erken tanısına, diyabetin yapacağı zararlardan korunmak için erken müdahale ile Hiperglisemi (Kan Şekerinin yükselmesi) veya Hipoglisemi ( Kan şekeri düşmesi ) olup olmadığının erken farkına varılmasını sağlamakla alınacak tedbirler, diyabetin organlara vereceği hasarları önler. Gerekli önlemlerin alınması için kan ölçümü sonuçlarının ne anlama geldiğini bilmek gerekir. Bilinçli ve düzenli beslenme ve düzünli egzersizler, önerilen ilaçlarla yüksek kan şekeri kontrol altına alınır. Kan şekeri yüksekliği kontrol altına alınmazsa insülin tedavisi başlar. Bu kan şekeri ölçümünde kan şekeri sonuçlarına göre risk altında olanlara ve diyabet tanısı alanlara birebir gerekli rehberlik ve yönlendirme yapılır” diye konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.