BARO’DAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

BARO’DAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

Hatay Barosu ile Psikolojik Danışman Öğretmenler işbirliğinde, bu alandaki görevli öğretmenlerin çocuk hakları ile ilgili bilgi sahibi olmaları sağlanırken, çocuklara yönelik şiddetle mücadele konusunda da eğitim veriliyor. İki kurum arasındaki işbirliği kapsamında, üç gün önce ilk etap etkinlik gerçekleştirildi.

“PSİKOLOJİK DANIŞMAN ÖĞRETMEN, HAKLARINI BİLEN ÇOCUK” PROJESİ BAŞLADI

Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, mağdur ve suça sürüklenmiş çocukların haklarını öğrenmeleri için oluşturduğu projenin ilk ayağında; Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu, İskenderun Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde, 30 kişilik gruplar halinde, 150 Psikolojik Danışmanlık Öğretmenine “çocuk suçluluğunun önlenmesi, aile içi şiddet ve bildirim yükümlülüğü” konularında eğitim veriyor. Eğitim sonunda öğretmenlerin çocukları bilgilendirmeleri, projenin amaçları arasında kaydedilirken, Komisyon, Hatay’da görev yapan bütün Psikolojik Danışman Öğretmenlerle bir araya gelmeyi hedeflediğini de duyurdu.

EĞİTİM 2 ETAP ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞTİ

Hatay Psikologlar Derneği ve Hatay Barosu işbirliğinde, Psikolojik Gelişim Projesi kapsamında iki eğitim yapıldı. Hatay Adliyesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim semineriyle, pandemi dönemi sürecinde olumsuz psikolojik etkinin azaltılmaya çalışılarak, Avukatlara yönelik psikolojik seminerler vermek suretiyle, mesleki yıpranma ve tükenmişliği en aza indirmenin hedeflendiği duyuruldu. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.