BAŞARILI ÖĞRENCİLER İLAHİYATA DA YÖNLENDİRİLMELİ

BAŞARILI ÖĞRENCİLER İLAHİYATA DA YÖNLENDİRİLMELİ

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Çalışkan imam hatip okullarını, ilahiyat fakültelerini ve maneviyatı arka sıraya koyanlara veya önemsemeyenlere eleştirilerde bulundu.

Öğrenci ortaokulda başarılıysa öğrencimiz çok zeki, hayatını karartmayalım mutlaka fen lisesine gitsin diye çok uğraş verildiğini ifade eden GİK Üyesi Çalışkan, “Baba çocuğum imam hatibe gitsin diye direniyor. Okuldaki danışman öğretmen, okul müdürü, branş öğretmenler aman ha aman mutlaka fen lisesine gitsin diye diretiyor.

Türkiye’de en başarılı öğrenciler tıp fakültesine, sosyal bilimci ise eğitim fakültesine gönderiliyor ama İngiltere’ye bakacak olursak durum farklıdır. Ülkeyi kalkındıracak zeki gençler mühendislik okur. Bir ülkeye mühendislik nasıl maddi kalkınma sağlıyor ise ilahiyat da manevi kalkınma sağlar. Ey kanaat önderleri, dini eğitime, ilahiyata siz değer vermezseniz ve burun ucuyla iterseniz, başkaları ne yapsın?

PROJE İMAM HATİP OKULLARINDA HEDEF (!)

Proje imam hatip okullarına da değinen GİK Üyesi Çalışkan, “Öğrenci tercihlerinde hedef sadece tıp ve PDR midir?” diye sordu.

Proje imam hatiplerle ilgili; hedeflerinin ne olduğu ne kadarı gerçekleştiği net olarak ortaya çıkarılması gerekir. Öğrenci başarılı olduğu halde ilahiyatı kendi değerleri arasında görmediği bir süreç işliyorsa bu gerçekten büyük bir sorundur. Elbette, “İmam hatipli genç ölü yıkayıcıdır, sadece ilahiyata gidecektir” gibi bir sloganın geçmişte ne kadar kötü olduğu ortadayken bugün kendi elimizle bunu yapmamız, imam hatipler bu kadar güçlü iken ilahiyatı bu kadar zayıflatmaya çalışmak, ikinci hatta üçüncü plana bırakmak bir talihsizlik olduğunu belirtti.

Başarılı öğrenci ilahiyatı bitirip gerek din işleriyle ilgili hizmetlerde gerek eğitim gerek akademi ile ilgili alanlarda istihdam edilmesi gerektiğini vurgulayan GİK Üyesi Çalışkan, “Bu alan merdiven altı durumuna bırakılmamalı, üfürükçü şarlatanların, din tacirlerinin, simsarlarının, makyajlı yüzlerle etrafında yüzleri, binleri toplayan, hurafeyi din diye insanlara yutturan, kendi süfli arzularını tatmin eden, bu kutsal görevi kazanç kapısı olarak gören, sinsi emellerine alet eden kişilerin elinde oyuncak olmasına izin verilmemelidir.” dedi.Uyarılarda da bulunan GİK Üyesi Çalışkan, “Eğer imam hatip nesli olmak bir ideal ve dava ise bu dava imam hatiple sona mı ermiş oluyor? Bu ülkünün, bu idealin lise sonrasında üniversite ortamında da devam ettirilmesi gerekmez mi?” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.