BAŞKAN ÇİNÇİN, DEKUK ŞELALESİ’NE SAHİP ÇIKTI

BAŞKAN ÇİNÇİN, DEKUK ŞELALESİ’NE SAHİP ÇIKTI

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Defne ilçesinde bulunan Dekuk Şelalesi’nin taş ocağı çalışmaları nedeniyle uğradığı tahribata dikkat çekerek, bölgenin doğal koruma alanı ilan edilmesi için seferberlik başlattı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Çinçin, “Defne’deki Dekuk Şelalesi, maden patlamasıyla geri dönülmez bir tahribata uğradı. Sit alanı olmasa da, sit alanı özelliği taşıyan bu doğa harikası, taş ocaklarının hoyrat faaliyetleri yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya” ifadelerini kullandı.

Çinçin, bu bölgenin korunması amacıyla harekete geçtiklerini ve hukuki süreci başlattıklarını vurguladı. Dekuk Şelalesi’nin doğal güzellikleri ve ekosistemi ile bölge için önemli bir değer olduğunu belirten Çinçin, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

REKLAM ALANI

Dekuk Şelalesi’nin korunması için atılacak adımlar, yerel halk ve çevreciler tarafından yakından takip ediliyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.