Meşale Gazetesi

BAŞKAN ERDOĞAN HATAY’DA İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAK

BAŞKAN ERDOĞAN HATAY’DA İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAK

AK Parti’nin Hatay’da olduğu gibi Türkiye genelinde düşen oyları, muhalefetin yükselen ivmesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı harekete geçirdi. Meclis’te çoğunluğu kaybetmek istemeyen Erdoğan, adayları kendi seçecek.Millet İttifakı’nın yakaladığı ivme karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimleri için harekete geçti. AK Parti kulislerinde uzun süredir “partinin oyunun Başkan Erdoğan’ın şahsi oyundan düşük olduğu ve 2023’te Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’nı kazansa bile partinin Meclis çoğunluğunu kaybedebileceği ihtimali” konuşuluyor. Hatay’da da yoğun bir döneme giren AK Parti’yi zorlu bir seçim bekliyor. Yıldızı parlayan çok sayıda ismin yanı sıra mevcut vekiller arasındaki değişim hararetli geçecek.

HEDEF KÜSKÜNLER

Milletvekillerinin parti yöneticilerine de sahadaki izlenimlerini aktardıkları belirtiliyor. Ekonomik göstergeler nedeniyle “daha önce AK Parti ’ye gönül vermiş ancak küskün ve kırgın yüzde 10’luk bir tabanın bulunduğunun” altı çizilirken Erdoğan’ın da “AK Parti ’nin Meclis çoğunluğunu muhalefete kaptırma olasılığına karşı önlem aldığına, 2023 seçimlerinde ‘işini şansa bırakmayacağı’ ve milletvekilleri listesini bizzat kendisinin belirleyeceğine” dikkat çekiliyor.

KİMLİK DEĞİL İSİM

AK Parti ’de, partinin yüksek market fiyatları ve elektrik faturalarındaki artış gibi nedenlerle sıkıntı yaşadığı da konuşuluyor. Bu nedenle “partiye olan güvenin önceki yıllara göre azaldığı” belirtilirken Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde bu kez “partiyi değil, aday olacak isimleri ön planda tutacağının” altı çiziliyor. Bu nedenle AK Parti ’den milletvekili olacak adayların “illerdeki itibarı, eğitimi, yaşı ve mesleki deneyimi, o ildeki halk tarafından benimsenip benimsenmediği” gibi kriterlere bakılacağına da dikkat çekiliyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.