BAŞKAN GÜL: HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞI KUTLU OLSUN

BAŞKAN GÜL: HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞI KUTLU OLSUN

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 85. yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Gül mesajında; ‘Aziz Hataylılar, Hatay’ımızın 23 Temmuz 1939’da anavatana katılışının 85. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Bu anlamlı günde, milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olan bu tarihi zaferi bir kez daha yad ediyor, kahraman atalarımızı ve bu uğurda ter döken herkesi saygıyla anıyoruz.

Hatay, kadim medeniyetlere beşiklik etmiş, binlerce yıllık tarihi ve kültürüyle Anadolu’nun en önemli şehirlerinden biri olmuştur. Farklı inanç ve kültürlerin bir arada barış içinde yaşadığı bu güzel şehrimiz, her zaman Türk milletinin ayrılmaz bir parçası, Hatay’ın anavatana katılışı Türk milletinin azim ve kararlılığının bir göstergesi olmuştur. Bu zorlu süreçte, milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket eden Hataylılar, büyük bir fedakarlıkla anavatanlarına kavuşmuşlardır. Bugün Hatay’da gördüğümüz barış, huzur ve refah, bu fedakarlığın en güzel eseridir. Bu topraklarda yaşayan her birey, Hatay’ın anavatana katılışının ruhunu yaşatmak ve bu güzel şehrimizi daha da ileriye taşımak için sorumluluk taşımaktadır.

Hatay’ın anavatana katılışının 85. yıl dönümünde, başta “Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde kalamaz” ve Fransız büyükelçisine, “Hatay benim şahsi davamdır. Şakaya gelmeyeceğini bilmelisiniz” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Tayfur Sökmen ve bu büyük zaferde emeği geçen ve bugün aramızda olmayan kahramanlarımızı, şükran ve rahmetle anıyorum.’ İfadelerine yer verdi.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.