Meşale Gazetesi

BAŞKAN EMRULLAH GÜLEN’İN 80. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, Hatay’ın anavatana katılışının 80. Yıldönümü dolayısı ile mesaj yayınladı.

BAŞKAN EMRULLAH GÜLEN’İN 80. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, Hatay’ın anavatana katılışının 80. Yıldönümü dolayısı ile mesaj yayınladı.Başkan Gülen mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘40 asırlık Türk Yurdu düşman elinde esir kalamaz’ ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ Vecizesi hayata geçirilerek vatanımız Hatay’ın 80 yıl önce 23 Temmuz 1939 tarihinde Türkiye Cumhuriyetine bağlanması gerçekleştirilmiştir. Ulu önderimiz Atatürk’ün de çözümü için değerli çabalar sarf ettiği ve büyük önem verdiği Hatay konusu, Hataylı hemşerilerimizin azim ve iradeleri, Türkiye’nin akılcı politika ve hamleleri sayesinde, barışçıl ve diplomatik yöntemlerle çözülmüştür. Bağımsız Hatay Parlamentosu’nun aldığı tarihi karar ile Hatay’ı anavatan Türkiye ile bütünleştirmiş, büyük bir kucaklaşmayı gerçekleştirmiştir. Hatay’ın anavatana katılması, Milli Birlik ve Beraberliğimizin gücünü, birlikte yaşama irademizi ve milletimizin dayanışmasını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Barış ve hoşgörü kenti olan güzel Hatay’ımızın Anavatana katılmasının 80. Yıldönümünü bir kez daha birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen ve tüm silah arkadaşlarını saygı ve minnetle yad ederken Vatanımızın birlik ve bütünlüğü için mücadele ederken hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet dileyerek şükran ve minnetle anıyorum” dedi. HABER MERKEZİ


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.