BAŞKAN ÖNTÜRK: DEPREMİ UNUTTURMAYACAĞIZ

BAŞKAN ÖNTÜRK: DEPREMİ UNUTTURMAYACAĞIZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, katıldığı canlı yayında 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketini hatırlatarak, “Unutmadık, unutturmayacağız” mesajını verdi. Depremde Hatay’ın, 11 il arasında en büyük yıkıma uğrayan şehir olduğunun altını çizen Öntürk, Hatay’daki yeniden yapılanma süreci hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Öntürk’ün konuşmasından öne çıkan noktalar şunlardı:
“Hatay’ımızda altyapısı, üstyapısı, hastaneleri, okulları, konutları, yolları ile Hatay’ın kültürüne ve medeniyetine uygun olarak inşa etmekteyiz. İlimiz Hatay kırsalında 7 bin, kentte 33 bin konut bitme aşamasında. 7.870’ini sayın Cumhurbaşkanımız hak sahiplerine teslim etti. 110 bin hak sahibi var ama biz 260 bin konut yapıp açta açıkta kimseyi bırakmayacağız. İçme sularımızı DSİ yapıyor. 71 tarihi yapıda restorasyon başladı. Tarihi yapılarımız en kısa sürede aslına uygun olarak teslim edilecek.”

Mehmet Öntürk, konuşmasında Hatay’ın kültürel mirasına da büyük önem verdiklerini belirtti ve tarihi yapıların restorasyon süreçlerinin hızla devam ettiğini vurguladı. İçme suyu projelerinin Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütüldüğünü belirten Öntürk, “Tarihi yapılarımız en kısa sürede aslına uygun olarak teslim edilecek” dedi.Deprem felaketinin ardından Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için tüm gücüyle çalıştıklarını belirten Öntürk, “Unutmadık, unutturmayacağız” sözleriyle bu acı dolu günlerin hatırlanmasının ve geleceğe dair dersler çıkarılmasının önemini vurguladı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.