BAŞKAN SARI, ALTINÖZÜ’NÜ TURİZM MERKEZİ YAPACAK

BAŞKAN SARI, ALTINÖZÜ’NÜ TURİZM MERKEZİ YAPACAK

Üzeri altın değerinde zeytin ve çok çeşitli nimetlerle süslü olan Altınözü ilçesinin altında bulunan tarihi eserler gün yüzüne çıkarılıyor. İlçede tarihi binlerce yıl öncesine giden çok sayıda yapı Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın öncülüğünde gün yüzüne çıkarılıyor. Hatay Valiliği ve Altınözü Kaymakamlığı’nın destekleriyle ilçede bulunan ve geç roma dönemine tarihlenen Gelinler Dağı ve Roma Nekropolü ile Kürşat Kalesi olarak da bilinen Kozkalesi uzmanlar tarafından özenle tarih turizmine kazandırılıyor.

NEKROPOL ALANI PROJESİ ONAYLANDI

Altınözü Roma Nekropolü Projesi, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın katkılarıyla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. 75 bin metrekarelik bir alanı kapsayan ve üzerinde çeşitli motifler, steller, koçbaşları yer alan 18 kaya mezarı bulunan nekropol korunarak geleceğe aktarılacak. Altınözü’ne bağlı Yunushan Mahallesinde bulunan Yunushan Gelinler Dağı Roma Nekropolü ve Kaya Mezarları restorasyon ve çevre düzenlemesi projesi kapsamında gün ışığına çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarlarını koruyarak turizme açacak olan proje ile Altınözü, Hatay’ın önemli bir turizm merkezi haline gelecek.

KOZKALESİ MİMARİ BELGELENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

Altınözü Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ile Bilkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü Hocası Dr. Ayşe Henry arasında Helenistik dönem eserlerinden “Altınözü Kozkalesi Mimari Belgeleme ve Yüzey Araştırması Projesi” protokolü imzalandı. Protokol ile nekropol alanında olduğu gibi Kozkalesi’nde de turizm destinasyonu oluşturulacak ve alan turistlerin rotalarına eklenecek. İlçeye katma değer kazandırmak amacıyla ilçenin tarihi değerlerini koruma altına alan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, da protokolün ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, tüm vatandaşları ilçedeki tarihi güzellikleri görmeye davet etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.