Meşale Gazetesi

BAŞKAN SAVAŞ HADO PROJESİNİ YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRDI

BAŞKAN SAVAŞ HADO PROJESİNİ YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRDI

BAŞKAN SAVAŞ HADO PROJESİNİ  YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRDI

Bilgisizlik ve becerisizlik eseri olan HADO neymiş yanaşacak liman bulamıyormuş bu projeye imza atanlar öncelikle insan taşıyan gemilerin canlı hayvan ,yük ve konteyner taşıyan gemilerden farklı bir kategoride oldugunu yük ve kargo limanlarına yolcu gemilerinin yanaşamayacağını bilmeleri gerekirdi. Beceriksizliğinizi örtbas etmek için onu bunu suçlamayın. Bu proje alt yapısı hazırlandıktan sonra ve deneme seferleri yaparak sürdürülebilirligi test edilip hayata geçirilseydi, belki hepimiz ayakta alkışlayacaktık. Şimdi insanların gözünün içine baka baka insanları kandırmaya çalışıyorsunuz . Hatay’ın hiç bir limanın da yolcu terminali yok. Bunu bilmenizi isterim Başkan Savaş siz hangi akla hizmet ediyorsunuz? Siz önce bir yolcu rıhtımı ve salonu ayrıca bu rıhtıma gümrük ve pasaport dairesi yapın ondan sonra HADO’yu getir yanaştır KIBRIS ve LÜBNAN’a gidecek yolcular Hatay Havalimanından mı yurt dışına çıkış alıp gelecekler ?
HADO’yu yanaştıracağın limana. Lütfü Savaş boş konuşup Hatay halkını kandırmayın .
Başkan Savaş’ın HADO projesi kamuoyuna ilk duyurulduğunda halkta heyecan yaratmıştı. Büyükşehir Belediyesinin satın alacağı lüks gemilerle Samandağ ve İskenderun’dan
Beyruta , Kıbrıs’a ve Mersin’e Hataylılar lüks gemiyle seyehat edeceklerdi.o dönemde yapılan reklamlara göre HADO seferleri 23 Nisan milli egemenlik ve çocuk bayramına denk getirilecekti. Nisan ayından bu yana 6 ay geçti. Hatay Büyükşehir Belediyesinin bu proje için kiraladığı lüks gemi 6 aydır İskendrun limanı açıklarında aylık 300.000 TL karşılığı bekletilmektedir. Gemi için aylık ödenen 300.000 TL kira bedeli başkan Savaş ve ailesini gemi ile deniz turları yapmasına olanak vermektedir.
HBB başkanı Lütfü Savaş HADO konusunda AK parti iktidarı tarafından ve özellikle İskenderun Belediye başkanı Seyfi Dingil tarafından engellendiğini iddia ediyor. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir Tv. programında (Başkan Dingil bize iskeleyi vermiyor. Dolayısıyla HADO gemisi seferlerine başlayamıyor) şeklinde Hatay kamuoyunu yanıltan konuşmalar yaptı. Ancak bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı yoktur.
Nasıl’ mı ?
HBB başkanı Lütfü Savaş İskenderun belediyesine ait iskele alanını adeta gasp etmek istiyor. Ve bu alana gümrük sahası inşaatı inşa etmeyi düşünüyor. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil iskele sahasının halka açık bir mekan olduğunu ifade ediyor ve halka açık bir alanın başkan Savaş’ın hatırı uğruna Büyükşehir Belediyesine devretmiyeceğini açıkça ifade ediyor. Bu tartışmadan anlıyoruzki ; HBB Başkanı Lütfü Savaş HADO projesinin alt yapısını yapmadan, Mersin,Kıbrıs ve Beyrut limanlarıyla hiçbir anlaşma yapmadan böylesi hayali bir projeye kalkışıyor. Bu projenin hayata geçirilemiyeceğini en iyi bilen Başkan Savaş’ın ta kendisidir. Ama Başkan Savaş dört buçuk yıldır başarısız Belediye Başkanlık sürecini örtbas etmek için böylesi hayali projelerle Hatay kamuoyununu oyalamaya devam ediyor.
HADO projesi için Samandağ limanının yeterli olmadığını ve Samandağ limanında gümrük sahası bulun-madığı için HADO proje-sinin Samandağ ayağının çürük olduğunu anlıyoruz.
Kazım Çaylı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.