BAŞKAN SAYIN’DAN DEV HAMLE

ABA GÜREŞİ SAHASI, FESTİVALE HAZIR OLACAK

BAŞKAN SAYIN’DAN DEV  HAMLE

Aba Güreşlerinin aslına uygun olarak yapılması için göreve gelir gelmez eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışmalarını sürdüren Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, dün Devrent Tesisleri’nde inşaat çalışmaları devam eden Aba Güreşi Sahası’nı Yayladağı Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yayladağı İlçesi’nin tarih, kültür ve turizm açısından hak ettiği payı alması için elini taşın altına koyarak çalışmalarını projelendirerek hayata geçiren Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, 24 ve 25 Ağustos 2019 tarihlerinde Yayladağı İlçesi’nde yapılacak olan 19’uncu Yayladağı Kültür ve Aba Güreşi Festivali’ne yetiştirilmesi planlanan Aba Güreşi Sahası’nı Yayladağı Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ziyaret ederek, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Devrent Tesisleri’nde gerçekleştirilen çalışmaları yakından inceleyen Yayladağı Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Mustafa Sayın tarafından projelendirilerek hayata geçirilen çalışmaların Yayladağı İlçesi’ne ayrı bir güzellik katacağını, ilçenin kültür ve tarihi dokusunun yeniden canlanacağını belirterek Başkan Sayın’a teşekkür ettiler.

ABA GÜREŞİ SAHASI, FESTİVALE HAZIR OLACAK

Devrent Tesislerinde yapılan inşaat çalışmaları hakkında Yayladağı Belediye Meclis Üyelerine bilgiler veren Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, “Seçim öncesinde vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için projelendirmiş olduğumuz eserleri tek tek hayata geçiriyoruz. İlk proje olarak Ata Sporumuz olan Aba Güreşleri’nin aslına uygun yapılması, ilçenin tarihi dokusunun yeniden canlanması üzerine kurduk. Biliyoruz ki, ilçenin tanıtımı kültür ve tarihi dokusundan geçer. 24 ve 25 Ağustos 2019 tarihlerinde bu yıl 19’uncusunu yapacağımız Yayladağı Kültür ve Aba Güreşi Festivali’ni burada gerçekleştireceğiz. Başta Yayladağlı hemşerilerim olmak üzere tüm Hataylı hemşerilerimizi, güreşsever dostlarımızı ve sporcularımızı festivalimize davet ediyorum.” dedi. HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.