Meşale Gazetesi

BAŞKAN TEKSÖZ’DEN DAVET

BAŞKAN TEKSÖZ’DEN DAVET

Bu yıl 13-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Hatay Valiliği 35’incisi kutlanacak olan Ahilik Kültürü Haftası etkinliklerine Hatay halkını ve esnafını davet eden HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, “14 Eylül Çarşamba günü Saat 10.00’da Payas ilçemizde Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekleştireceğimiz 35. Ahilik Haftası törenimize esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere tüm Hatay halkımız davetlidir.” dedi.

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri bugün itibariyle başlıyor. 13-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği öncülüğünde Hatay genelinde yapılacak olan törenlerle bir kez daha coşku içerisinde kutlanacak. Yapılacak olan kutlamalara tüm esnafı davet eden HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, “Hak ile sabır dileyip, bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak ile çalışıp, bizi geçen bizdendir.” Bu derin manalı sözlerin sahibi Pirimiz Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle yad ediyor, Ahilik kültürümüzün her daim devam etmesini temenni ediyorum. Ahilik Haftamız kutlu olsun. 14 Eylül Çarşamba günü Saat 10:00 ’da Payas ilçemizde Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekleştireceğimiz 35. Ahilik Haftası törenimize esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere tüm Hatay halkımız davetlidir.” dedi.

AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMALARI PROGRAMI:

13-18 Eylül 2022 tarihleri arasında HESOB öncülüğünde kutlanacak olan Ahilik Kültürü Haftası Esnaf Bayramı Kutlama etkinliklerinin ilk günkü programı bu sabah saat 09.30’da HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraberinde bulunacak oda başkanları Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumu, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Törenin ardından Başkan Teksöz ve beraberinde bulunan oda başkanları daha sonra saat 11.30’da Şehitlik ve Antakya Asri Mezarlığı’nda bulunan esnaf ve sanatkarın mezarlarını ziyaret edecek.

AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMALARI PAYAS’TA BAŞLAYACAK

Ahilik Kültürü Haftası Esnaf Bayramı Kutlama etkinliklerinin 14 Eylül 2022 Çarşamba günü ikinci günkü programı ise saat 10.00’da Payas İlçesi’nde Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Daha sonra törenlere katılım gösterecek olan protokol üyelerinin konuşmaları, İl’in Ahisi, İl’in Kalfası ve Yılın Çırağı dalında dereceye girenlere ödül töreni, Ahilik Kaftanı Giydirme Töreni, Mehteran Bölüğü Gösterisi ve çeşitli ikramlarla program sona erecek.

DÖRTYOL’DA PANEL, ERZİN’DE ESNAF ZİYARETİ YAPILACAK

Ahilik Kültürü Haftası Esnaf Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında aynı gün içerisinde saat 14.00’da Dörtyol İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi Kırmızı Salon’da Hatay MKÜ Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Yusüf Çelik tarafından “Ahilik Teşkilatında İş ve Meslek Ahlakı” konulu bir konferans gerçekleştirilecek. Erzin İlçesi’nde ise saat 16.00’da esnaf ziyareti yapılacak.

VEFAT EDEN ESNAF VE SANATKARLAR İÇİN MEVLİD OKTULUACAK

Ahilik Kültürü Haftası Esnaf Bayramı Kutlama etkinliklerinin son resmi günü olan 16 Eylül 2022 Cuma günü öğle namazına müteakip Habib-i Neccar Camii’nde vefat eden esnaf ve sanatkarların ruhlarına Mevlid-i Şerif okutulması ve ardından yapılacak olan ikramlarla program sona erecek. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.