BAŞKAN TOSYALI, İCRAATLERİNİ ‘YERİNDE’ ANLATTI

BAŞKAN TOSYALI, İCRAATLERİNİ ‘YERİNDE’ ANLATTI

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kentte görev yapın basın mensuplarına, yapımı tamamlanan tesisleri gezdirerek, tesisler hakkında bilgiler verdi.İlk olarak Millet Bahçesi içerisindeki Park Kafe’de basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Başkan Tosyalı daha sonra, başkan yardımcıları, ilgili müdürler ve meclis üyelerinin katılımıyla tesisleri tek tek gezdirdi. Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven’in de hazır bulunduğu tesis gezilerine ilgili mahalle muhtarları da katıldı. Yapımı tamamlanan projeler kapsamında, ilk olarak Sakarya Mahallesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu beraberindekilerle gezen Başkan Tosyalı “Standartların çok üzerinde, çok modern, yarışmalar yapılabilecek kapasiteye sahip, toplam inşaat alanımız 2425 m2. Bodrum katında soyunma odaları ve duşlukların yanı sıra, sauna ve buhar odaları ve 2 antrenman odası var. 186 kişilik tribünümüz var. Ayrıca kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı kullanabilecekleri spor salonlarımız var. Gençlik ve Spor Bakanlığının projesini geliştirerek tamamladık” dedi.

YAŞAM ALANI OLUŞTURULUYOR

Yüzme havuzunun karşısında bulunan spor salonu içerisinde yapılan yenileme çalışmaları, sentetik çim saha hakkında bilgileri de aktaran Başkan Tosyalı ile beraberindekiler, Mustafa Kemal Mahallesine geçti. Burada yapılan kapalı spor salonunun 985 m2 alana sahip olduğunu ve otopark sıkıntısının olmadığını kaydeden Başkan Tosyalı, salonda olması gereken her donanımın mevcut olduğunu söyledi. Dışarıya çevre ve peyzaj düzenlemesi, banklar, oturma alanları ve ışıklandırma yapacaklarını da kaydeden Başkan Tosyalı, buranın geç saatlere kadar açık kalacak bir ‘yaşam alanı’ haline geleceğini belirti. Kent genelinde yapımı tamamlanan 9 muhtarlık binası olduğunu da kaydeden Başkan Tosyalı “42 m2 alana sahip çelik konstrüksiyon olarak yapılmış muhtarlık binamız mutfak, tuvalet, sekreter odası, muhtarlık odasından oluşuyor. Tam donanımlı eksiksiz olarak muhtarlarımıza teslim edeceğiz” dedi.

8 MAHALLEYE DAHA ÇOK AMAÇLI SALON YAPILACAK

İskenderun şehir kütüphanesinin inşaat alanında da incelemelerde bulunan Başkan Tosyalı; “Proje alanımız 3755 m2, toplam alan 5388 m2. Burada fuaye alanı var, dijital gösteri alanımız, çocuk ve yetişkin kütüphane alanımız, çocuk bahçemiz, çalışma odalarımız, atölye, ana salon arşivimiz, internet erişim odalarımız, sosyal donatımız, kafeterya ve sergi alanlarımız olacak. İskenderun’umuza yakışır, çok güzel, denize nazır kütüphanemizi, ihale süresi 400 gün olmasına rağmen inşallah yılsonuna kadar tamamlamış olacağız” diye konuştu. Buradan Denizciler Mahallesinde yapımı tamamlanan Kapalı Spor Salonu ve Çok Amaçlı salon ile futbol sahası da gezildi. Başkan Tosyalı, imar değişikliğinin tamamlanmasıyla 8 mahalleye daha çok amaçlı salon yaparak halkın kullanımına açacaklarını kaydetti.

PROJELER DEVAM EDECEK Belediye meclis salonunda basın mensuplarına yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “45 mahalleye 250 bin ton asfalt, kaldırım ve parke taşı döşeme çalışmaları yaptık. Yeni parklar yaptık, şu anda 128 adet parkımız var. Çevre düzenlemeleri yaptık. , 13 sentetik çim saha, 6 basketbol sahası olmak üzere şehrimize yakışır spor sahaları kazandırmayı sürdürüyoruz. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.