Meşale Gazetesi

BAŞKAN YALÇIN, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN YALÇIN, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden çilek hasadı için ilçemize gelen mevsimlik tarım işçilerini çadır kentte ziyaret etti.Türkiye’nin önemli ihraç ürünlerinin başında bulunan Yayladağı Çileği hasadına başlandı. Yayladağı’nda çilek üretimi ilçe ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Açık alanda yapılan üretim çok sayıda kişiye istihdam sağlarken, hasadın sürdüğü seralardan toplanan ürünler yurdun çeşitli noktalarına ulaştırılıyor.Çilek hasadında yerli işçilerin yetersiz kalması sebebi ile Doğu ve Güneydoğu’dan birçok mevsimlik işçi ise Yayladağı’na gelmeye başladı. Bu kapsamda Yayladağı’nda bulunan geçici mevsimlik tarım işçilerini ziyaret eden Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve beraberindeki heyet, tarım işçilerine tahsis edilen çadır kentte incelemelerde bulunarak işçilerin ve ailelerinin mevcut durumu ve yaşam koşulları hakkında bilgi aldı.

Ziyareti sırasında bir süre sohbet ettiği tarım işçilerinin sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Yalçın, mevsimlik tarım işçilerinin ilçemizdeki tarımsal faaliyetlerin yürütülmesinde ve devamında iş gücü anlamında ilçemiz açısından can simidi görevi gördüğünü belirterek gerçekleştirdikleri bu ziyaret ile birlikte tarlalarda çalışmak suretiyle geçimlerini kazanan tarım işçilerinin yaşadıkları sorunları yerinde tespit ederek çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılmasını amaçladıklarını söyledi.

Bölgedeki ziyaret ve incelemeleri sırasında çadır kentte yaşayan çocukları da ihmal etmeyen Başkan Yalçın, bir süre sohbet ettiği çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.