Meşale Gazetesi

BAŞKAN YILMAZ, KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI’NIN 94. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN YILMAZ, KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI’NIN 94. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz Kurtuluş Savaşı’nın Denizlerdeki Zaferi olarak adlandırılan Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nın 94. yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yılmaz yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “1923 Birinci İzmir İktisat Kongresi çalışmaları sırasında hazırlanan, 19 Nisan 1926 tarihinde TBMM’de kabul edilen ve 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki zaferidir.

Yabancı devletlerin deniz ticaretindeki hakimiyeti bu yasanın yürürlüğe girmesi ile son bulmuştur. Kabotaj Kanunu denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış ve denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır.

Bugün, güçlenen altyapısı, modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla uluslararası rekabete açık denizcilik sektörümüzün ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır. Özellikle son dönemlerde tüm sektörlerde yapılan yatırımlarla gösterilen büyüme ve ilerleme hamlesi, denizcilik sektöründe de sergilenerek, ülkemizin uluslararası denizcilik pazarından aldığı payın daha da artmasına yönelik gelişmelerin yaşanmasını sağlamıştır.

Bu güzel vatanımızı denizleri, dağları ve tüm güzellikleri ile birlikte gelecek nesillere daha gelişmiş olarak bırakmak anlayışıyla, her alanda olduğu gibi denizcilik alanında da her geçen gün gelişiyor olduğunu görmek bizler için gurur vesilesi.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çaka Bey, Turgut Reis, Piri Reis, Oruç Reis, Barbaros Hayreddin Paşa, Kılıç Ali Paşa, Seydi Ali Reis gibi büyük denizcilerimiz ile deniz savaşlarında veya kazalarında hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız” sözünün rehberliğinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.