Meşale Gazetesi

BAŞKAN YILMAZ KADİR GECESİ’Nİ KUTLADI 

BAŞKAN YILMAZ KADİR GECESİ’Nİ KUTLADI 

          Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajında hemşerilerinin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutladı. 

          Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğunu belirten Başkan İzzettin Yılmaz, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. 27 Nisan Çarşamba gecesini 28 Nisan Perşembe’ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi; Yüce Rabbimizi bizlere tanıtan, insanlığın kararan gönüllerini aydınlatan, nasıl bir hayat yaşayacağımızı ortaya koyan, inanıp yararlı işler yapmamızı öğütleyen kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı; esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açılıp, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutsal bir gecedir. 

          Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın yoğunlaştığı mübarek Ramazan ayının son günleri yaklaşırken, Kadir Gecesi’ne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayında şehrimizde kurduğumuz iftar sofralarıyla, birliğimizi bütünlüğümüzü pekiştirerek rahmet ayını manasına uygun şekilde yaşamaya gayret ettik. Bizler sofralarımızda huzur içinde iftar açarken dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşları için de dua ettik. 

          Bu vesileyle Yüce Mevlâmız’dan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyor, başta siz değerli hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âlemine Kadir Gecesi’nin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.