BAŞKAN YILMAZ; “RABBİM BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

BAŞKAN YILMAZ; “RABBİM BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Başkan Yılmaz, mesajında, İstiklal Marşı’nın milli birlik ve beraberlikle eşsiz bir mücadeleyle atılan imzanın, milletin duygu ve düşüncesine tercüman olarak, derin bir vatan ve millet sevgisi, büyük bir coşku ile kaleme alındığı eşsiz bir sanat eseri olduğunu kaydetti.

Başkan Yılmaz mesajının devamında şunları kaydetti; “ İstiklal Marşı Türk milletinin imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesidir. Mehmet Akif de İstiklal Marşı dizelerinde bunu en güçlü bir şekilde ifade etmiştir. Yazdığı milli marşı parayla satmayı kendine bir ihanet kabul eden Mehmet Akif, bugün bizler için de millete hizmetin en güzel örneğidir. Milli marşımız tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir vesika niteliğindedir. İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutluyoruz.

Vatan toprağında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan, vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesi olan İstiklal Marşı’mız 12 Mart 1921 tarihinden bu güne kadar olduğu gibi, dünya durdukça ülkemizin her köşesinde tüm milletimiz tarafından gururla ve coşkuyla okunacaktır.

İnanıyorum ki milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu duygu birliğini dinmez bir coşkuyla ilelebet muhafaza edeceğiz. Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

 Bu vesile ile İstiklal Marşı’mızın kabulünün 99. yıl dönümünü kutluyor, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını ve milletimize İstiklal Marşı’nı armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve saygıyla anıyorum.” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.