Meşale Gazetesi

Bayram sonrası yediklerimize dikkat etmeliyiz!

Diyatisyen Gökhan Akdağ, Ramazan boyunca oruç tutanların, bayram ve sonrasında yeme içme rejimine dikkat etmesi durumunda özellikle sindirim

Bayram sonrası yediklerimize dikkat etmeliyiz!

Diyatisyen Gökhan Akdağ, Ramazan boyunca oruç tutanların, bayram ve sonrasında yeme içme rejimine dikkat etmesi durumunda özellikle sindirim rahatsızlıklarıyla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.Aura Güzellik Merkezi diyetisyeni Gökhan Akdağ, hayatın her aşamasında sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenmek, düzenli uyku, fiziksel aktivite ve su içmenin çok önemli olduğunu belirterek “Ramazanla birlikte yavaşlayan metabolizmayı artık hızlandırmamız gerekiyor. Biliyorsunuz ki Ramazan ayında öğün sayımız azalıyor, ikiye düşüyor, fiziksel aktivite de hiç yapamıyor, sıfıra düşüyor, su içmemiz de maalesef azalıyor ki bununla birlikte bütün metabolizmamız yavaşlıyor” dedi.

Ramazan bitimi, bayram ve sonrasında tekrar normal saatli beslenme dengesine geçilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Akdağ “Normalde biz saatli beslenmede önerdiğimiz üç ana ürün, kademeli bir şekilde arttırabiliriz. Kademeli bir şekilde on-on beş gün sonra birer ikişer ara öğün katabiliriz hayatımıza. Özellikle bayramda maalesef ki vücut oruçtan çıktığı için kendini bir kıtlıkta görüyor. Özel hazırlanan yağlı yemekler kızartmalar, şireli tatlılarla yaptığımız yükleme maalesef ki sindirim sistemi rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Kabızlık, konsivayon durumu, mide ağrıları, bizim buna dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.Yeme rejimiyle ilgili de önerilerde bulunan Diyetisyen Akdağ şunları söyledi: “Besinleri tüketirken, hem porsiyon porsiyon önem vereceğiz, hem de sindirim sistemi rahatsızlıklarının önüne geçebilmek için yavaşça yememiz gerekiyor aslında. Biliyorsunuz ki beyine doygunluk sinirleri yirmi dakikada ulaşıyor. O yüzden biz yediğimiz, yavaş çiğnediğimiz zaman hem miktarı azaltmış oluyoruz, hem de midemizdeki sindirim sistemi hastalıklarından uzaklaşmış oluyoruz.” 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.