Meşale Gazetesi

BELEN’DEN 4 GENÇ SLOVAKYA’YA GİTTİ

BELEN’DEN 4 GENÇ SLOVAKYA’YA GİTTİ

15-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Belen Kaymakamlığının Türkiye, Romanya ve Slovakya ortaklığıyla yürüttüğü Erasmus+ “urban greE+n” projesi kapsamında Slovakya’da toplanıldı. Proje konusu kapsamında katılımcılar Bratislava’da doğayı koruma adına yapılan iyi örnekleri ziyaret ettiler.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje; Ülkemizden Belen Kaymakamlığı, Slovakya’dan Mother Flowers ve Romanya’dan Romiscare derneklerinin iş birliğinde 3 farklı ülkeden 12 gençlik çalışanının katılımıyla düzenlendi.

Çalışma programları kapsamında; Bratislava Grassalkovich Cumhurbaşkanlığı Sarayı ziyaret edildi. Burada Katılımcılara rehberlik eden Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Danışmanı Norbert Kurilla sarayın içerisinde bulunan doğa dostu çalışmalarını paylaşarak, sarayın içerisinde bulunan kamu binalarının standartların üzerinde yenilenmesine yönelik projelerinin desteklendiğini belirtti. Kentsel Arılar projesi kapsamında, kentsel biyoçeşitliliği desteklemek amacıyla yine Cumhurbaşkanlığı Bahçesi’ne kurulan arı kovanlarını bahçesi ziyaret edildi. Akabinde Tuna Nehrinin hemen kıyısında bulunan büyüklüğü ve konumu nedeniyle, yüzyıllardır Bratislava’nın esas simgelerinden biri hâline gelen Barok tarzı mimarisiyle yapılan Bratislava kalesi ziyaret edildi. Nesilleri koruma altına alınan kuş türlerini de barındıran Tuna Nehrinde rafting etkinliğine katınıldı.

Küresel atık sorunuyla mücadele etmek ve yeni ve sürdürülebilir bir dünya oluşturmak için 191 ülkedeki milyonlarca gönüllüyü, hükümeti ve kuruluşu bir araya getiren “Atıksız bir dünya için tekrar el ele verelim!” sloganıyla Dünya Temizlik Gününde (World Clean-up Day) Bratislava’da düzenlenen çevre temizliği etkinliğine katılım sağlanarak incelemelerde bulunuldu. Tamamen organik ürünlerin satışa sunulduğu ve organik sebze ve meyvelerden elde edilen ürünlerin servis edildiği Fresh Market gezildi. Son etkinlik olarak, halka açık olan kentsel çiftlik olan Vegget microfarm’ı ziyaret ettiler.

Kaymakam Sayın Mahmut Sami Yılmaz; “Erasmus+ “urban greE+n” projesi kapsamında yaklaşık 20 gün önce yurtdışından gelen misafirleri ağırlamıştık. Aynı proje kapsamında programın devamı olarak 4 gencimizi Slovakya’ya gönderdik. Proje kapsamında proje konusuna uygun olarak çalışmalar tamamlanarak Türkiye’ye dönüş yapmışlardır. Ülkelerarası etkileşimin olması, kültürel diyalogların artması, ülkelerarası iyi örnekleri alınmasını sevindirici gelişmelerdir. Projenin koordinesinden sorumlu başta Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e, emeği geçen tüm ekibe, teşekkür ediyorum” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.