Meşale Gazetesi

BEN ÖĞRETMENİM

BEN ÖĞRETMENİM

Ben Özel Gereksinimli Çocukların Öğretmeniyim. Zihinsel engelli , özel Gereksinimli bir bireyi eğitmek istiyorsak önce o çocuğun engelini iyi bilmeliyiz. Ben bugüne kadar bir çok düzeydeki çocuklarla çalıştım. Bu çocuklarla çalışırken şu aşamalara dikkat etmek gerekmektedir.

1: Hazırlık çalışmaları- Fiziksel duygusal yönden

2:Okuma-yazma için gerekli araç ve gereçleri kullanma hazırlığı

3: Yazmaya hazırlık

4: Okuma hazırlığı

Özel Gereksinimli çocuk önce gittiği okula ya da rehabilitasyon merkezine ısındırılmalıdır. Öğretmenlere ve çalışanlara karşı çok büyük sevgi ve güven duygusu geliştirilmelidir.Daha sonra araç ve gereçleri nasıl kullanacağı sabırla gösterilmeli-uygulanmalıdır.Yazmaya hazırlık döneminde ilk önce boş bir sayfaya serbest çizgiler çizdirilmeli bunda da ne kadar başarılı olduğu hissettirilmelidir. Daha sonra tekniğe uygun çalışmalar başlatılmalıdır. Okuma ve yazma çalışmalarında en basit ses-hece-kelime-cümle çalışmalarıyla bireyin gözünü korkutmadan çalışmalar sürdürülmelidir.Bu çocukları eğitmek uzun bir süreç ister. Çok sabırlı ve sevgi dolu olmazsan netice kocaman bir sıfırdır. Unutmamak gerekir ki bu çocuklar özel çocuklardır. Çocukla eğitici arasında sevgi bağı kurulmazsa varılan nokta çok acıdır. Bu çocuklar ağır ve geç öğrenirler ancak harcanan emek asla boşa gitmez. Bu da onun sana bakan gözlerindeki mutluluk ve minnet dolu bakışlarda hissedilir.

 Hiçbir engelli veya özel gereksinimli çocuk için öğrenemez diye önyargıyla hareket etmeyin.Biraz sabır, biraz emek, biraz tekrar ve bol sevgi varsa sonuç pozitif. Yahya TURAN

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.