BİBER SALÇASI YAPIMI DEVAM DİYOR!

BİBER SALÇASI YAPIMI DEVAM DİYOR!

Hatay başta olmak üzere Doğu Akdeniz Bölgesinin diğer illerinde de büyük rağbet gören biber salçası yapımı hız kesmeden devam ediyor.

Salçanın kahramanları olan kadınlar tarafından tarlalardan toplanan kırmızı biberler bin bir emekle ve geleneksel yöntemlerle salçaya dönüştürülüyor.

Salçalık biberin sıcak havada yetiştiğini belirten üreticiler, “Salçalık biber sıcak havayı seviyor. Bu yılda beklenenin üstünde bir sıcak hava söz konusu. Fiyatlarda biz satıcılar için makulken alıcısı için elbette oldukça yüksek” dediler.

REKLAM ALANI

Bin bir emekle hazırladıkları biber salçası yapımını anlatan üreticiler, “Önce biberin içindeki çekirdekler temizleniyor ve yıkandıktan sonra kıyma makinesinde veya biber çekme makinelerinde çekilip sıvı hale getiriliyor. Sıvı hale gelen biberler evin damlarına serilen geniş naylonların üzerine ince bir şekilde seriliyor ve her gün birkaç kere karıştırılmak sureti ile kurutuluyor. Güneşte tam kıvamına gelene kadar kuruyan salça içine koruyucu olarak tuz ekleniyor tuz haricinde hiçbir katkı maddesi konulmuyor. Bunun yanı sıra bir yöntemi daha mevcuttur oda önce biber kurutulur hafif nemli bir şekilde makineden çekilir ve hazır hale getirilir. Hatay mutfağında biber salçasının yeri ve önemi çok büyüktür” dediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.