Meşale Gazetesi

BİR BİLENLE BİLGE NESİL YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

BİR BİLENLE BİLGE NESİL YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Eğitim Bir Sen’in öncülüğünde Genç Memur Sen’in hayata geçirdiği, ‘Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ kapsamında liseler arasında gerçekleştirilen kompozisyon yarışması sonuçlanarak dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Hatay Eğitim Bir Sen 1 ve 2 Nolu Şubeler istişare toplantısı yapıldı. Anemon Antakya Otelde gerçekleştirilen programa Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Memur Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko,  çok sayıda eğitimci ve birçok davetli katıldı.

Gerçekleştirilen toplantı Belen İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Seri Doğru’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, sorunlarımızın temelinin insan yetiştirme sorunu olduğunu, toplum olarak düzelmemiz gerektiğini belirterek konuşmasına başlayan programın ev sahibi İsmail Bayrakdar, “Öğretmenlik meslek kanunun bir an önce çıkarılmalıdır ve içinde bulunduğumuz bu pandemi döneminde okulların temizlik personeli sorunları acil olarak çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.

ÇERKO: YARIŞMANIN DEVAMINI DİLİYORUM

Misafirlere selamlama konuşması yapan Mesut Çerko, “Yaklaşık bir buçuk yıl devam eden uzaktan eğitim sürecinden sonra 6 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze eğitim sürecine başlamış olduk. Bu vesileyle eğitim öğretim yılının milletimize, memleketimize, eğitim camiamıza ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. ‘Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’nin öğrencilere okuma sevgisi, yazma becerisi kazandırması açısından çok faydalı olduğunu ve ilgiyle takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz de Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin bu becerileri kazanmaları açısından ciddi uğraşlar içerisindeyiz. Bu projenin ilk gününden bu güne emek veren danışman öğretmenlerimize, okul müdürlerimize, organizasyonun görünmeyen kahramanlarına teşekkür ediyor, bu yarışmada derece alan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve bu yarışmanın daha sonraki yıllarda da devamını diliyorum” dedi.

KOLUKISA: İNSANA VERİLEN HER GÖREV İLAHİ BİR GÖREVDİR

Teşrifleri ile bizleri onurlandıran Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa misafirleri selamlamasının ardından yapmış olduğu konuşmada, “Hayat tasarruf edilebilen bir şey değildir. Hayat ya bir dava uğruna sarf edilir, ya da israf edilir. Biz bu bilinçle yola çıkmış bir hareketin mensuplarıyız. Sorunların arttığı yerde sorumlulukların da arttığı bir gerçektir. Bu sorunları ancak insanı düzelterek ve güçlenerek çözebiliriz. Anadolu topraklarında tohum misali bulunan ve birbirinden habersiz olan insanlar Eğitim Bir Sen’in kuruluşuyla bir cemreye kavuştular. Hepsi toprağın altından bir fidan gibi boy gösterdi ve aslında yalnız olmadığını, hele hele el ele verirse bu ülkenin gerçek rengi olduğunu gördü. Sendikanın kuruluşu bile başlı başına önemli bir kazanımdır, sendika kanununun çıkmasına öncülük etmek başlı başına önemli bir kazanımdır. O günden bu güne kat ettiğimiz mesafe az bir mesafe değildir. Yeterli görülmeyebilir ama bu çalışmaların uzun soluklu bir mücadele olduğu düşünüldüğünde; yaptıklarımızı yapacaklarımızın teminatı olarak görmek gerektiğinin de altını çizmek gerekir. Bizim anlayışımıza göre insana verilen her görev ilahi bir görevdir. Herkes kendi bulunduğu görevi kulluk makamının gereğince yapmakla mükelleftir. Allah bizlere el birliği, gönül birliği içerisinde başımızı dik tutacak hizmetler yapmayı müyesser kılsın.” dedi.

ÖDÜLLER KAZANANLARA TAKDİM EDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından 4 farklı kitap ve 4 farklı okul türü belirlenerek gerçekleştirilen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ ödül törenine geçildi. İlk olarak Hatay Fen Lisesi T.D. ve Edebiyatı Öğretmeni Güney Bilge Gür, Hatay Anadolu Lisesi T.D. ve Edebiyatı Öğretmeni Ülkü Sarıoğlu, Nihal Turgut Anlar Anadolu Lisesi T.D. ve Edebiyatı Öğretmeni Gülsen Gülbin Alakay ve Şehit Ahmet Benli MTAL T.D. ve Edebiyatı Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Cemil Çelikel’den oluşan jüri üyelerine günün anlam ve önemine binaen plaket takdim edildi. Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri arasında; 1. olan İskenderun MTAL öğrencisi Abdulkadir Elmas ve danışman öğretmeni Filiz Karabulut Demir, 2. olan Altınözü Mehmet Akif Ersoy MTAL öğrencisi Devit Horozoğlu ve danışman öğretmeni Orhan Öztoprak, 3. olan Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu MTAL öğrencisi Nazife Kaya ve danışman öğretmeni Mustafa Akgül ve Mansiyon ödülü alan Reyhanlı MTAL öğrencisi Hüdanur Bedir ve danışman öğretmeni Nihal Porsnok ödüllendirildi. Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında; 1. olan Hatay Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Gözen ve danışman öğretmeni Nilgün Tümer, 2. olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi M. Furkan Sevik ve danışman öğretmeni Mehmet Alkan, 3. olan Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sara Doğru ve danışman öğretmeni Fatma Müftüoğlu ve Mansiyon ödülü alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci Abdullah Koçak ve danışman öğretmeni Mehmet Yılmaz ödüllendirildi. Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri arasında; 1. olan İskenderun Tosçelik Fen Lisesi öğrencisi Buğra Çörtük ve danışman öğretmeni Yasemin Gülay, 2. olan Hatay Fen Lisesi öğrencisi Sümeyye Kübra Şahin ve danışman öğretmeni Güney Bilge Gür, 3. olan Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Esra Nur İleri ve danışman öğretmeni Hasan Sarı ve Mansiyon ödülü alan İskenderun Tosçelik Fen Lisesi öğrencisi Ceylin Savran ve danışman öğretmeni Yasemin Gülay ödüllendirildi. Anadolu Liseleri arasında; 1. olan İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencisi Ece Turhan ve danışman öğretmeni Müşerref Özhan, 2. olan Hatay Anadolu Lisesi öğrencisi Dilay Açıkgöz ve danışman öğretmeni Ülkü Sarıoğlu, 3. Olan Dörtyol Anadolu Lisesi öğrencisi Betül İskenderoğlu ve danışman öğretmeni Gönül Arsan ve mansiyon ödülü alan Nuran Yılmaz Anadolu Lisesi öğrencisi Ece Kutlu ve danışman öğretmeni Fatih Kandemir ödüllendirildi. Öğrencilere, yarışmada elde ettikleri derecelere göre; 1. olanlara 2000 TL, 2. olanlara 1500 TL, 3. olanlara 1000 TL ve mansiyon ödülü alanlara da 500 TL ödül verildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.