BORAN CAN GÜNER MKÜ TIP FAKÜLTESİNİ BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

BORAN CAN GÜNER MKÜ TIP FAKÜLTESİNİ BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

Antakyalı öğrenci Boran Can Güner, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitirdi.Diplomasını MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’nın elinden alan Boran Can Güner’in sevinci görülmeğe değerdi. Törende önce Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen ve Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya konuşma yaptı. Tıp Fakültesini birincilikle bitiren Dr. Boran Can Güner, okul kütüğüne ismini çaktı.

Törende heyecanlı olduğu görülen Dr. Boran Can Güner, çocukluğundan beri hayali olan hekimlik mesleğine resmi olarak adım atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.Konuşmasına pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştirilemeyen mezuniyet törenini yapmanın coşkusunu yaşadıklarını belirterek başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya: “Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan gençlerimizin bu mutlu gününde onlarla birlikte olmanın sevincini ve heyecanına yaşadığımızı belirterek sözlerime başlamak istiyorum. 13 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul ve 1 konservatuvarımızda eğitim öğretim gören 25 bini aşkın öğrencimizin 3 bin 100’ünü bugün uğurlamanın gurunu ve hüznünü yaşıyoruz. Sevgili öğrenciler yarının dünyasında egemen konumda olabilmemiz, zengin ve müreffeh ülkeler arasında yer alabilmemiz için en büyük güvencemiz sizlersiniz. Bu konuda sizlere olan inancımız ve güvenimiz sonsuzdur. Öğrencilerimizin en iyi seviyede ve en iyi kalitede eğitim ile mezun olmalarına katkı sağlayan öğretim üyesi arkadaşlara ve büyük fedakarlıklar içinde gerek maddi gerekse manevi desteklerini esirgemeyen ailelere bu özel günde çok teşekkür ediyorum” dedi.

GÜNER: İNSAN HAYATINA DOKUNABİLMEK ÖNEMLİ

6 senede oldukça zorlu yıpratıcı bir eğitimden geçtiğini ifade eden Dr. Güner, “İnsan hayatına dokunabilmek insanların acılarını dindirmek onlara daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sunabilmek için kendi hayatımızdan taviz verdik ömrümüzün geri kalanında da vereceğiz. Son olarak sağlıkta şiddeti kınadığımı hekimlerin daha iyi koşullarda yaşamasını ümit ettiğimi belirtmeliyim.Başarımı borçlu olduğum aileme arkadaşlarıma ve üzerimde emeği olan bütün hocalarıma teşekkür ederim. Tüm yeni mezun arkadaşlarıma hayatlarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.Konuşmaların ardından Dr. Boran Can Güner, ailesiyle birlikte tebrikleri kabul etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.