BOUPENDZA, ANTALYASPOR’U SEVDİ 3-2

BOUPENDZA, ANTALYASPOR’U SEVDİ 3-2

Süper Lig’in 36. hafta mücadelesinde sahasında Antalyaspor’u ağırlayan Atakaş Hatayspor, Boupendza’nın yıldızlaştığı maçtan 3-2’lik skorla galip ayrıldı. Ligin ilk yarısındaki 6-0’lık maçta 4 gol atan Gabonlu forvet, bu maçta da klasını konuşturdu. Atakaş Hatayspor’un golleri Boupendza (2) ve Mame Diouf’tan gelirken, rakip Antalyaspor’un golleri Amilton ve Fredy’den geldi.

Ömer Erdoğan yönetimindeki Atakaş Hatayspor sahaya kalede Munir, defansta Popov, Santos, Billong, Katranis, orta alanda Aabid, Ribeiro, kanatlarda Boupendza, Akintola, 10 numara bölgesinde Traore, forvette ise Mame Diouf 11’i ile çıktı.

Ersun Yanal’ın talebeleri ise Boffin, Naldo, Bahadır, Doğukan, Podolski, Fredy, Serdar Gürler, Amilton, Mert, Hakan, Ali Eren 11’i ile sahaya çıktı. Bahattin Şimşek’in düdüğüyle başlayan maçta ilk vuruşu rakip Antalyaspor yaptı. 4. dakikada Boupendza ceza sahası dışından şansını denedi, top yandan auta çıktı. 5. dakikada Antalyaspor atağında Amilton kaleciyle başbaşa pozisyonda Serdar’a çıkardı. Serdar’ın şutunu Munir çıkardı. 8. dakikada Antalya defansının kaptırdığı topta Traore şutunu çekti, defans araya girerek topu uzaklaştırdı. 11. dakikada Atakaş Hatayspor atağında kale ağzında yaşanan karambolde Antalya defansı adeta etten duvar örerek golü önledi. 13’te Antalyaspor atağında Serdar Gürler’in ara pasında Fredy topa kaydı. Kaleci Munir çıkarak şutunu kurtardı.

BEKLENEN GOL BOUPENDZA’DAN GELDİ

16’da Akintola sürüklediği topu Traore’ye ortaladı. Traore’nin ayak ucuyla çektiği şut direk dibinden auta çıktı. 17’de Doğukan Sinik, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp vuruşunu yaptı, top dışarı çıktı. 19. dakikada Rayane Aabid’in pasında ceza sahasında topla buluşan Aaron Boupendza topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 28. dakikada sağ kanatta rakip yarı alanın ortalarında taç çizgisine yakın bir noktadan Rayane Aabid ceza sahasına ortasını yaptı ancak savunma topu uzaklaştırdı. 32’de Aaron Boupendza gole bir kez daha yaklaştı. Ceza sahası içinde sol çaprazdan şansını deneyen Boupendza’nın şutu savunmadan geri geldi. 44’te Fredy, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekti, kaleci Munir Mohamedi kurtardı ve tehlikeyi önledi. Maçın ilk yarısı bu pozisyonla sona erdi. Devreye Atakaş Hatayspor 1-0 önde giren taraf oldu.

İKİNCİ YARI GOLLER PEŞPEŞE GELDİ

Antalyaspor, ikinci yarıya hızlı başladı. İkinci yarının ilk dakikasında Amilton skoru eşitledi. Antalyaspor atağında topu ağlara gönderen futbolcu maça dengeyi getirdi. 55. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Mame Diouf topu ağlara gönderdi ve Atakaş Hatayspor’u bir kez daha öne geçirdi. 58’de Traore ceza sahası dışında Aabid’i gördü. Aabid sert vurdu, top üstten auta çıktı. 63. dakikada Atakaş Hatayspor, rakip kaleyi ablukaya aldı. Boupendza’nın şutunda top auta çıktı. 64. dakikada Antalyaspor korner vuruşunda Mert Yılmaz’ın uzaktan şutunu Munir çıkardı. Diğe kenardan atılan kornerde yine Fredy şutunu çekti, Munir bu pozisyonda da topa geçit vermedi. 68’de Atakaş Hatayspor, Boupendza ile farkı 2’ye çıkardı. Akintola’nın pasında kaleciyle başbaşa kalan Boupendza topun altına girerek yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Hatayspor’u 3-1 öne geçirdi. 71’de ceza sahası içinde topla buluşan Babajide Akintola, sol çaprazdan vuruşunu yaptı, savunma araya girerek tehlikeyi önledi. 85’te Akintola ceza sahası içinde elle dokununca hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda Fredy attığı golle skoru 3-2’ye getirdi. Uzatma dakikalarında Antalyaspor gole yaklaştı ancak Munir art arda gelen şutlarda kalesinde devleşerek gole izin vermedi. Maçın kalan dakikalarında başka pozisyon yaşanmadı ve maç Hatayspor’un 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı.

BİR SONRAKİ MAÇTA RAKİP İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR

Atakaş Hatayspor bu maçta elde ettiği 3 puanla 53 puana yükseldi. Bordo-beyazlı temsilcimiz, bir sonraki maçını deplasmanda İttifak Holding Konyaspor ile karşılaşacak. Konya’da oynanacak karşılaşma Cumartesi günü saat 13.30’da başlayacak. Haber: Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.