BU ÇİÇEKLER GÖRÜNTÜLERİYLE RUHUNUZU HAREKETLENDİRİYOR

BU ÇİÇEKLER GÖRÜNTÜLERİYLE RUHUNUZU HAREKETLENDİRİYOR

Antakya’da çiçekçilik denildiğinde ilk akla gelen firmalardan olan Defne Çiçekçilik bünyesinde bulundurduğu envai çiçek çeşitlerine ilave olarak yurtdışından getirdiği tropik çiçekleri ile tüm dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor. Sansevieria (Paşa Kılıcı), Colina ve Viresia çiçekleri ile ilgi odağı olan Defne Çiçekçilik bugünlerde tropik çiçek sevenlerin akınına uğruyor.

Tropik çiçeklere ilginin beklediklerinin çok üzerinde olduğunu ifade eden Defne Çiçekçilik İşletmecisi Selçuk Çıldır, görenlerin hayranlıklarını gizleyemediği bu muhteşem tropik çiçekleri yakından görmek üzere Tropik çiçek tutkunlarını Defne Çiçekçilik çevre yolu yeni adliye önünde bulunan konteyner şubelerine beklediklerini söyledi. Selçuk Çıldır tropik çiçekler ile ilgili yaptığı açıklamasında:” Kılıç çiçeği tarzındaki bitkilerden olan Sansevieria ya da Paşa Kılıcı, Hollanda’dan ithal edilen tropikal bir bitki olma özelliğini taşıyor. Sansevieria’nın renkli dokusu bitkiye daha sonra eklenerek elde ediliyor. Yeşil, mor, mavi, kırmızı gibi birçok canlı rengi içinde barındıran bu çiçeğin renkli bölümleri kadifemsi bir his yaratıyor. Az miktarda güneş ışığında yaşayabilen bu canlıları haftada bir sulamak yeterli oluyor. Kaktüsgiller ailesinden olan Colina, yine iç mekanda kullanılabilen bitkiler grubunda yer alıyor. Minyatür bir yapıya sahip olan Colinanın mavi, sarı, turuncu gibi birçok rengi aşılama yöntemiyle elde ediliyor. 20-30 derece aralığındaki sıcaklıkta güneş almadan yaşayabilen bu bitkileri uzun sürede hayatta kalabiliyor.

Viresialar Kuzmanyagiller familyasında yer alırken sarı, kırmızı, mor, açık pembe, beyaz gibi farklı renk çeşitleri bulunuyor. Karanlıkta yaşamayı seven bu tropikal bitkileri yine 20 günde bir sulamak yeterli oluyor. Hava akımlarından etkilenen bir yapıya sahip olan Viresia bitkisinin bu hava değişimlerinden korunması gerektiği öneriliyor.” dedi.

REKLAM ALANI

Tropik çiçek tutkunlarını Defne Çiçekçiliğe beklediklerini bir kez daha yineleyen Selçuk Çıldır, Tüm çiçek çeşitlerini www.hataydefnecicek.com  adresinden ve sosyal medya hesaplarındaki Instagram: defne_cicekcilik , Facebook: Defne Çiçekçilik sayfalarından inceleyebileceklerini belirtti.

Defne Çiçekçilik irtibat telefonu 0 538 202 01 82. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.