BU HAKSIZLIK VE HUKUKSUZLUK GİDERİLMELİDİR

BU HAKSIZLIK VE HUKUKSUZLUK GİDERİLMELİDİR

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, 31 Temmuz Covid yasası olarak bilinen yasa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2 ayrı kişinin dosyalarının incelenmeleri süreçleri birbirinden farklı olması durumunda farklı senaryolar ortaya çıktını belirten Mullaoğlu: “Aynı tarihte işlenmiş, aynı suçun aynı infaz rejimine tabi olması gerekmektedir. Bu haksızlık ve hukuksuzluk giderilmelidir. “dedi.

İYİLEŞTİRME YAPILMAKTADIR

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Halk arasında “31 Temmuz Covid yasası” olarak bilinen 5275 sayılı Yasa’ya 7456 sayılı Yasa’nın 15’inci maddesiyle eklenen geçici 10 maddeyle 31 Temmuz 2023 tarihinden önce kesin olarak hükümlü statüsüne kavuşan kişilerin cezalarının infazında iyileştirme yapılmaktadır.

REKLAM ALANI

EŞİTLİK İLKESİNE AÇIKÇA AYKIRI

Aynı tarihte, aynı suçu işlemiş ve aynı cezayı almış olan 2 ayrı kişinin dosyalarının incelenmeleri süreçleri birbirinden farklı olması durumunda birinin dosyası erken incelendiği için infazda ciddi bir indirimden yararlandırılmıştır. Diğerinin ise dosyası geç incelendiği için cezaevinde kalmaya devam etmiştir. Bu haksız durum Anayasa’nın 10’uncu maddesinde ifade edilen eşitlik ilkesine açıkça aykırı bir durumdur. Aynı tarihte işlenmiş, aynı suçun aynı infaz rejimine tabi olması gerekmektedir. Bu haksızlık ve hukuksuzluk giderilmelidir.” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.