Meşale Gazetesi

BU KAÇINCI GAF LÜTFÜ SAVAŞ

BU KAÇINCI GAF LÜTFÜ SAVAŞ

AK Parti Antakya Belediye başkanıyken Hatay ili Büyükşehir statüsüne geçince o dönem CHP den Büyükşehir belediye başkan adayı olan ve seçimleri az bir farkla kazanan Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Lütfü Savaş, her sohbetinde yarı şaka yarı ciddi bir şekilde ben Çakma CHP liyim diyerek, aynı zamanda sağ seçmenin sempatisini kazanmaya çalıştı, CHP li seçmenleri de şaka yapıyorum  diyerek kandırdı. Milletvekilliği seçimlerinde listelere müdahale ederek CHP li seçmenlerin çok büyük tepkisini alan Lütfü Savaş elinde bulundurduğu Büyükşehir belediye gücünü kullanarak bu tepkilerden bir şekilde kurtulmayı başararak ikinci seçimlerde yine CHP adayı olarak seçimleri büyük farkla kazandı, bu ikinci seçim zaferi  ne yazık ki Lütfü Savaş ve etrafındakilerde güç zehirlenmesi yaşanmasına sebep oldu. 

Geçtiğimiz yıl içerisinde önce HATSU genel müdürü Mehmet Çaparali  yanında çalışan bir müdürü hakkında sarf ettiği iddia edilen ayrımcı söz yüzünden aylarca Antakya da çok büyük tepkiler gösterildi bu tepkilere ve baskılara dayanamayan Lütfü Savaş, Mehmet Çaparali’yi emekliye ayırmak zorunda kaldı, AK Parti döneminden beri en büyük yardımcısı olan Çaparali görevi bırakmak zorunda kaldı. O dönem seçmenlerinin tekrar gönlünü kazanabilmek uğruna , kankası ve seçilmesinde büyük pay sahibi olduğu milletvekili Mehmet Güzelmansurla birlikte mahalle mahalle gezerek Çaparalinin açmış olduğu yarayı kapatmaya çalıştı. Tam herşey unutulmaya başlamıştı ki Lütfü Savaş yine dayanamayıp CHP düşmanlığını ortaya koydu. Evet CHP düşmanlığı diyorum, CHP ye bakış açısı hakkında yine sağ partiden gelerek CHP den milletvekilliği yapan ve her seferinde CHP sayesinde milletvekili olduğunu dile getiren Hasan Akgöl de Lütfü Savaşın açıklamalarına büyük tepki gösteren açıklama yaptı.

SAVAŞ, CHP de Yetişmiş İnsan Yok..

Bir programa katılan HBB Başkanı Lütfü Savaş, program yapımcısı Haşim Ertürk ün sormuş olduğu, büyükşehirdeki kadrolarında CHP li lere yer vermemesinin tabanda tepki topluyor sözlerine karşılık, getirin bana yetişmiş CHP li kadroya alayım diyerek adeta kendisini bu makama getiren seçmenlerle alay etmiştir, Haşim Ertürk bu cevaba müdahale ederek Türkiye’deki en iyi yetişmiş kadroları CHP de başkanım deyince, Lütfü Savaş adeta başkanı olduğu partiyle dalga geçer gibi söylemlerde  bulunmaya devam etti.  Şimdi sayın Başkana soruyorum  yetişmiş CHP li derken kast etmek istediğiniz neydi? Sizin kadrolarınıza aldığınız siyasi görüşünüze yakın insanlar ve kardeşleriniz başta olmak üzere yakın akrabalarınız ne derece yetişmiş kişilerdir? Sizi Büyük bir oy farkla Büyükşehir belediye başkanı yapan seçmene neden devamlı hakaret eder gibi söylemlerde bulunuyorsunuz? Yetişmiş kadrolarınızla yapmış olduğunuz hizmetler ortada, daha doğrusu yıllarca yapıyor gibi gösterdiğiniz hizmetlerden bahsediyorum, yarım kalan projelerinizden bahsediyorum, Teleferik ten bahsediyorum, HADO dan bahsediyorum, Expo dan bahsediyorum, sebze halinden bahsediyorum, balıkçılar çarşısından bahsediyorum, Turunçlu daki arıtma tesisinden bahsediyorum, ve en önemlisi çukurlarla dolu delik deşik olmuş yollardan bahsediyorum, bugüne kadar yapmış olduğun gözle görülür bir Gastronomi evin var, ailecek hergün poz verdiğiniz sabah kahvaltısı, akşam kebabı, devamlı  paylaşımlarınızda bunu görüyoruz, sen CHP seçmenine laf söyleyeceğine icraat yap sayın başkan. Hiç zaman geçirmeden Milletvekili olmalarında büyük emeğin olan vekilleri yanına alarak yine özür turuna başla, gördüğüm kadarıyla artık bu turlar da seni kurtaramayacak. Yapmış olduğun bu  açıklaman sonrasında başta CHP il başkanı Ramiz Parlar olmak üzere CHP de önemli görevlerde bulunan birçok partili tepkilerini ortaya koydu, Milletvekilleri hariç. Seni arayıp bilgi almak isteyen il başkanıyla da görüşmemişsin, gerçi şaşırmadım daha önce AK Parti belediye başkanıyken de seni o makama getirenlere karşı tavırlarını iyi biliyorum.

Son derece yetişmiş bu işlerin uzmanı olan aile fertlerinle birlikte, Büyükşehir’i aile şirketi gibi yönetmeye devam edin.

 CHP ailesi senden özür bekliyor başkan benden söylemesi. Ha diyorsan ki CHP olmazsa başka partiye giderim o da senin bileceğin iş, nasıl olsa parti değiştirmelere alışmışsın.

Ahmet Yetişen

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.