BU KIŞ ISINMA GİDERLERİ CEP YAKACAK

BU KIŞ ISINMA GİDERLERİ CEP YAKACAK

Bölgede kış mevsiminin tam hissettirmediği şu günlerde odun kömür, soba fiyatlarına gelen dudak uçuklatan zamlar, yakacak hazırlığı yapan vatandaşın henüz ısınamadan cebini çok yakacak. Bölgenin önde gelen odun kömür, soba ve aksesuarları satışı yapan firmasının sahibi Emin Keskin’den ısınma giderleriyle ilgili bilgiler aldı. Gelen zamların boyutunun çok yüksek olduğunu, bu durumdan satıcının da satın alanın da zor duruma geldiğinden yakınan Emin Keskin “Beş ay içerisinde kömürde ortalama 180 zam geldi. 30 zam daha gelme durumu var. Bu zamlar iki-üç günde ya da haftada bir geliyor, yavaş yavaş. Kömürdeki zammın sebebi Çin’in fazla talebi ve doğalgaz fiyatlarının yükselmesi, odunda ise geçen seneye oranla 50 gibi zam oldu, daha da zamlanacak, 30-40 oranında bekleniyor” dedi.

ZAMDAN MÜŞTERİYE FİYAT SÖYLEMEYE UTARIYORUZ”

Sobalardaki zamların ise demir, emaye, döküm fiyatlarının artışına bağlayan Emin Keskin “En önemlisi de nakliyat, gemi nakliyatları 2000- 2200 dolardan 16 bin 600 dolara çıktı. Sobada da 20-30 zam gelecek. Artı malzeme, mal bulunmuyor. Navluna da çok zam geldi. Tabi ki bununla bitmeyecek. İnşallah en yakın zamanda bu zamlar biter, biz de fiyat söylerken utanarak söylemeyiz. Şu anda müşterilerimize fiyat söylerken biz de utanıyoruz ama elden bir şey gelmiyor. Asgari ücretli, sabit çalışanlar, emekliyi, emekli olanları, herkesi çok etkiliyor. Şu an hesap yapıyorum geçen seneden bu sene arasında yapılan zamlara baktığımızda aldığım malın yenisini yerine koyamıyorum. Malzemem azaldı geçen yıla göre, bakıyorum ki yerine getireceğiz, 100-150-180 zam var. Mecburiyetten yine alıyoruz ama sattığımızın yerine yenisini koyamıyoruz. Bu esnaflar ile kullanıcıların kesinlikle zararınadır” diye konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.