Bu yıl ki tema; ‘Barış ve Hayat’

Antakyalı heykeltraş ve ressam Ayhan Tomak’ın ‘Barış ve Hayat’ adlı sergisi, 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde açılışını gerçekleştirecek..

Bu yıl ki tema; ‘Barış ve Hayat’

Aslen Antakyalı olan heykeltraş ve ressam Ayhan Tomak’ın ‘Barış ve Hayat’ adlı sergisi, 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde açılışını gerçekleştirecek.Bu yıl ‘Ahşap ve Cam’ temasıyla 20.’si gerçekleşecek Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde birbirinden değerli sanatçılar eserlerini sergileyecek. Festivalin en dikkat çekici sergilerinden biri özellikle ahşap yontu üzerine eğitimler de veren Ayhan Tomak’ın ‘Barış ve Hayat’ adlı heykel ve tasarım sergisi olacak. Tomak, merakla beklenen ‘Barış Ağacı’ adlı eserini bu sergide ilk kez sanatseverlerle buluşturacak. Daha önce ‘Hayat Ağacı’ eseriyle de oldukça ilgi gören sanatçı, bu eseriyle dünyadaki barış ihtiyacına işaret etmek istediğini belirtiyor.  

AÇILIŞ 26 TEMMUZ DA

1995 yılından itibaren sanat hayatına devam eden heykeltraş ve ressam Tomak’ın sergisinin açılışı 26 Temmuz Cuma akşamı Büyükçekmece Yeni Belediye Binası’nda saat 19.30’da yapılacak. 3 Ağustos’a kadar sanatseverler sergiyi gezerek eserleri inceleyebilecek. 

AYHAN TOMAK KİMDİR?1970 yılında Antakya’da doğdu.İstanbul Üniversitesiden mezun oldu.Üniversite öğrenimi sırasında Ressam Erol Deneç önderliğinde kurulan İFAR Resim Grubu’nda yer aldı.1991-1995 yılları arasında, başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’nin diğer şehirlerinde karma sergilere katıldı.1996 yılından sonra kişisel resim sergilerinin yanı sıra, iç mekan duvar resimleri yaparak sanat yolculuğuna devam etti.2000’ li yıllardan sonra heykel çalışmalarına başladı.Heykellerinde ahşabı temel malzeme olarak kullandı.Geçmiş yıllarda edindiği ahşap yontu ile ilgili bilgi ve deneyimlerini heykellerinde kullandı.Gazete ve dergilerde illüstrasyonlar, kitap kapak tasarımları, TV dizilerine ahşap rölyef ve heykeller yaptı.Fonksiyonel sanat alanında, kendi tasarımlarının yanı sıra bu alanda çeşitli firmalara danışmanlık verdi.2008 yılında Helsinki International Artist Association üyesi oldu. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.