BUNALTICI SICAKLAR GELİYOR!

BUNALTICI SICAKLAR GELİYOR!

Koronavirüs pandemisi sürecinde tam kapanmaya giren Türkiye, bir ay sürecek sıcak hava dalgasının etkisine giriyor.

Geçtiğimiz haftadan bu yana Akdeniz’de artan sıcakların ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. Salı gününe kadar en sıcak 3 günün geçirilmesi tahmin ediliyor. 3 günlük sıcaklıkların ardından ise havada serinleme etkisini gösterecek.

Bir ay sürecek bunaltıcı yaz sıcaklarının haziran başına kadar devam edeceği, uzun vadeli meteoroloji tahmininde sıcakların yüksek seyredeceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 2 – 8 Mayıs haftası için yapılan hava tahmini de şöyle, “Hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği, Salı ve Çarşamba günleri kuzey, iç ve batı kesimlerde biraz azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.