BÜYÜKŞEHİR DEFNE’Yİ CEZALANDIRIYOR

BÜYÜKŞEHİR DEFNE’Yİ CEZALANDIRIYOR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yüzde doksan oranında oy aldığı 150 bin nüfuslu Defne ilçesi Büyükşehirden hak ettiği hizmetleri alamıyor. Defne’nin çok sayıda mahallesinin yolu ve içme suyu bulunmuyor. Diğer ilçelerde yayla yolları beton asfalt yapılırken, Defne ilçesinde birçok yol halen köstebek yuvasını andırıyor. Öte yandan Defne’nin göbeğinde bulunan köhnemiş arıtma tesisinin kaldırılmasıyla ilgili hiçbir ciddi çalışmanın yapılmamış olması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yörede yaşayan binlerce insan evini, arsasını satarak göç etme zorunda bırakılıyor. Arıtma tesisinin ivedilikle bu bölgeden kaldırılması ve yerinin kent parkı haline getirilmesi gerektiğini belirten çevre sakinleri Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş bizleri 6 yıldır oyalıyor, bu soruna artık el atmasını bekliyoruz açıklamalarında bulundular.. Arıtma tesisi çevresinde bulunan bazı mahalle muhtarların da soruna duyarsız kaldığını belirten mahalle sakinleri yaşamsal bir sorun olan ve sağlığımızın olumsuz etkileyen  bu sorunun acilen çözülmesini bekliyoruz dediler.

HAYVAN BARINAĞI ÇEVREYE KİRLİLİK SAÇIYOR

Öte yandan arıtma tesisinin yanı başında bulunan hayvan barınağının da çevreye ciddi şekilde yaşamsal koşulları zorladığını ve bu koşulların farkında olan Hatay Valiliğinin Hatay Büyükşehir Belediyesine yazan cezaları anımsatan çevre sakinleri hayvan barınağından da rahatsız olduklarını ve bu yerin başka bir yere taşınmasını ifade ettiler. Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.