ÇALIŞKAN, EĞİTİMDEKİ ADALETSİZLİKLERİ ELEŞTİRDİ

ÇALIŞKAN, EĞİTİMDEKİ ADALETSİZLİKLERİ ELEŞTİRDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, eğitimcilerin üstün başarı belgesi alması ve ödüllendirilmesi üzerine yürütülen çalışmaları eleştirdi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER KÖLELİK ŞARTLARINDA ÇALIŞIYOR

Çalışkan, “Öğretmenler ödül yerine hak ettikleri maaşı talep ediyorlar” diyerek, eğitim sistemindeki temel sorunlara dikkat çekti. Ücretli öğretmenlerin kölelikten bile daha kötü şartlarda çalıştığını belirten Çalışkan, bu öğretmenlerin iş güvencesi talebinde bulunduğunu vurguladı.

REKLAM ALANI

ÇOCUK MU KANDIRIYORSUNUZ?

Çalışkan, hükümetin öğretmenlere yönelik tutumunu sert bir dille eleştirdi. “Sendikalar Bakan ve Bakan Yardımcısıyla görüşerek her şeyin çözüleceğini söylüyorlar. Muhalefet burada önerge verecek ve çözülecek. Çocuk mu kandırıyorsunuz?” şeklinde konuşarak, çözüm getirmeyen yaklaşımları ikiyüzlülük olarak nitelendirdi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER HÂLÂ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA ÇALIŞIYOR

Çalışkan, Türkiye’deki eğitim sistemindeki ücretli öğretmenlerin sorunlarına değinerek, 85 bin öğretmenin hâlâ asgari ücretin altında çalıştığını ve iş güvencelerinin bulunmadığını belirtti. Eğitim fakültelerinin süresinin uzatılmasına rağmen, eğitimcilerin karşılaştığı ekonomik zorluklara çözüm üretilmediğini vurguladı.

ÖĞRETMENLERİNİN SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Özel okul öğretmenlerinin de sıkıntılar içinde olduğunu ifade eden Çalışkan, öğretmenlerin patronlar tarafından sömürülmesine karşı en azından asgari bir limit belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. “Bir ülkenin geleceği eğitimle mümkündür, ancak ekonomik zorluklarla mücadele eden öğretmenler bu sorumluluğu nasıl taşıyabilir?” diye sorarak, eğitim sistemindeki çarpıklıkları ortaya koydu.

YÖNETİCİ MAAŞLARINDAKİ ADALETSİZLİK!

Çalışkan, eğitimdeki ayrımcılıklara da değinerek, şube müdürlerinin, il milli eğitim müdür yardımcılarının ve ilçe müdürlerinin uzman veya başöğretmen olmamaları nedeniyle ek ders ücreti alamadıklarını, bu yüzden okul müdürlerinden daha az maaş aldıklarını ifade etti. “Bu yasadan kimler memnun?” diyerek, yasaların getirdiği adaletsizlikleri eleştirdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.