ÇALIŞKAN: TASARRUF PAKETİ YEREL BASINI VURDU

ÇALIŞKAN: TASARRUF PAKETİ YEREL BASINI VURDU

Saadet Partisi Grubu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Yerel Basının Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Yollarının Araştırılması” konusunda Araştırma Önergesi verdi. Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, yaptığı konuşmada yerel basının sorunlarının araştırılması gerektiğini vurguladı. Çalışkan, “Maalesef ki geçtiğimiz günlerde açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi iktidar sahipleri hariç her kesime ulaşıyor ve Tasarruf Paketi de en çok ezilen kesime, memurun servisine, yerel basının alacağı üç kuruş paraya göz koyuyor,” dedi.

 YEREL BASIN ÇIĞLIK ATIYOR: BİZİ YOK ETMEYİN!

 Tasarruf kapsamında yerel basına aboneliklerin sonlandırılmasının akıl tutulması olduğunu belirten Çalışkan, “Yerel gazetedeki bir haberi yerel bir kurum görmezse, elektrik şebekesi işletmesi, şehircilik müdürlüğü kendisiyle ilgili hususta bilgi sahibi olmazsa bunun hiçbir anlamı yok. Bu, aynı zamanda bir sansürdür, yerel basını tamamen susturma girişimidir” diye konuştu.

 YEREL BASIN KÜÇÜK İŞLETMEDİR, KAMU YARARINA ÇALIŞIR

 Yerel basının küçük işletmeler olduğunu ve kamu yararına çalıştığını ifade eden Çalışkan, “Kâğıt fabrikaları satıldı, kâğıtlar pahalı hâle geldi, yerel basın mağdur. Yerel basın çalışanları ‘fikir işçisi’ sayıldığı için sigorta primleri yüksek, gazetelerin tek gelir kaynağı abone ve reklamken bunlar da kapatılmış; şimdi, yerel basın mensuplarına ‘Gelin, siz şantajcı olun, başka yollara davranın,’ denmek isteniyor âdeta; bunun asla kabul edilmesi mümkün değil,” dedi.

 DEPREM BÖLGESİNDE YEREL BASIN BÜYÜK DARBE ALDI

 Çalışkan, yerel basının öneminin kavranması gerektiğini belirterek, “Bugün ülkemizde yerel basının önemi kavranmalıdır. Herhangi bir olay olduğunda olay mahalline ilk giden Emniyet mensuplarıyla beraber, sağlık mensuplarıyla beraber habercilerdir. Depremi, kazayı, terörü, bütün olayları yerel basından öğreniriz. Özellikle de deprem bölgesinde demirbaş eşya, hiçbiri kalmamıştır, bunu alma imkânı yoktur ve gelirleri tamamen sıfıra ermiştir. Millet iradesine saygı göstermenin yolu da yerel basına destek vermekten geçer,” ifadelerini kullandı.Saadet Partisi’nin verdiği Araştırma Önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.