CAM KRALİÇESİ HATAY’A GELİYOR

CAM KRALİÇESİ HATAY’A GELİYOR

Hatay Valiliği ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü, Seramik ve Cam Tasarımı Programı işbirliğiyle Hatay Arkeoloji Müzesi’nde açılacak sergi için Hataylılar gün sayıyor. Türkiye’nin önemli yerleşim merkezlerinden biri olan ve tarihin derin izlerini taşıyan Hatay’ın kadim geçmişiyle, köklü kültür değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenecek sergide 120 sanatçının eseri sergilenecek.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

ÖNEMLİ SERGİLERE İMZA ATTI

‘Uluslararası Disiplinlerarası Türkiye Tıbbi ve Aromatik Endemik Bitkiler Üzerinden Hatay Kadim Tarihi ve Kültür Değerlerini Tanıtım Projesi’ sergisinin koordinatörlüğünü, Hataylı olan Öğretim Görevlisi Özlem Özer Tuğal yapıyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Özlem Özer Tuğal, ‘Seramik ve Cam Kraliçesi’ olarak önemli eserlere imza atan bir isim.

SERGİ SAAT 11.00’DE BAŞLAYACAK

Projeyi tanıtan Özlem Özer Tuğal, Medeniyetlerin Beşiği olan Hatay’da bu serginin açılmasının önemine vurgu yaparak, “Hatay’da yeşeren Tıbbi, Aromatik ve Endemik Bitkiler belirli dönemlerde çiçeklenirler.  Güzelliği ve yaradılış özellikleriyle kendine hayran bırakan bu bitkiler, insan sağlığını korumada, ilaç yapımında ve fitoterapi alanında da kullanılırlar. Her yönü ile muhteşem yaradılış özelliklerini bünyesinde taşıyan, bu harikulade bitki çiçekleri, projenin çıkış noktası olmuştur. Ülkemizin birçok yöresinde ve özellikle Hatay ilinde yeşeren bu çiçekler projemizin sonuçlanmasıyla dört mevsim izlenebilen seramik çiçekler panosuna dönüşeceği gibi aynı zamanda, tezhip, minyatür, dokuma, keçe, vitray, mozaik, resim, illüstrasyon baskı gibi sanat alanlarında üretilen sanat eserleri olarak hayat bulacaklardır” dedi.

‘Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras’ olarak adlandırılan sergi; Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın katılımıyla 10 Mayıs Salı günü Saat:11.00’de Hatay Arkeloji Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.