ÇANAKKALE ZAFERİ EŞSİZ BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

ÇANAKKALE ZAFERİ EŞSİZ BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 107. Yılında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı. 

Başkan Yılmaz yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu Çanakkale Zaferi, eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.” 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün eşsiz askeri dehası ve Mehmetçiğimizin verdiği büyük mücadele, 107 yıl sonra bile tüm dünyanın gündeminde canlılığını ve tazeliğini korumaktadır. Çanakkale Zaferi’nin milletimizin iradesinin, inancının, bağımsızlık mücadelesinin ve fedakârlığının göstergesi olduğunu belirten Başkan Yılmaz mesajına şöyle devam etti; “Çanakkale Zaferi, tarih boyunca büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimizin, kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin şerefli sayfalarında yerini almıştır. Çanakkale Savaşları, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını, yoğunu ortaya koyan bir milletin gücünü dünyaya duyuran bir destandır. Tarihe ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü yazdıran ve milli mücadelenin de temellerini oluşturan büyük ve şanlı bir sayfadır. Çanakkale Zaferi’yle, Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumları tekrar yeşermiş tüm dünyaya onur dersi verilerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması adına çok önemli bir adım atılmıştır. 

Bu duygu ve düşünceler ile başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan savunmasında şehit düşen tüm kahramanlarımızı büyük bir rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.