ÇANAKKALE’DEN CUMHURİYET’E TARİHİN İZLERİ” SERGİSİNE  YOĞUN İLGİ

ÇANAKKALE’DEN CUMHURİYET’E TARİHİN İZLERİ” SERGİSİNE  YOĞUN İLGİ

Antakya Paladyum Alışveriş Merkezinde (AVM) açılan “Çanakkale’den Cumhuriyet’e Tarihin İzleri” adlı sergisine yoğun ilgi gösterildi.

Çanakkale Savaşını her yaştan insana öğretmek üzere hazırlanan Çanakkale’den Cumhuriyet’e Tarihin İzleri Sergisi’, Antakya Paladyum AVM ev sahipliğinde, Antakyalıların beğenisine sunuldu.Dünya Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Ay Yıldız Kardeşliği tarafından oluşturulan sergi ilgi çekti.Sergide, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan gerçek malzemeler, o dönemi yansıtan fotoğraflar ve maketler yer aldı.Serginin organizasyon yönetici olan Suat Yılmaz, milli değerleri hatırlatmak amacıyla serginin kurulduğunu ve ülke genelinde bu tarz etkinliklere imza attıklarını söyledi. 

Yılmaz, “Cumhuriyet tarihinin 100. Yılının yaklaşması nedeniyle bu sergiyi açtık. Ayrıca bu sergiyi açma amaçlarımızdan biride milli değerlerimizi çocuklara aşılamaktı. Bu tarz etkinlikleri ülke genelinde okullar açıkken okullarda, kapalı iken AVM ve kültür merkezlerinde yapıyoruz. Ayrıca çocuklar artık sanal bir dünyada yaşıyor ve görsel şeylere daha çok önem veriyor. Bizde onların dünyasına hitap etmek için eğlenceli kitaplar, oyunlara görsellik katarak öğrenmelerine vesile olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza geçmişimizi ve milli değerlimizi öğretmek bizim görevimiz, onları bu konuda yargılamak doğru değil. Bu yüzden çocukların dünyasına hitap etmek için bu tarz müzeler açıyoruz. Çünkü herkesin Çanakkale’ye gitme şansı yok ama bu şekilde o ruhu azda olsa yakalamaya çalışıyoruz. Son olarak her sene 250 bin ile 300 bin öğrenciyle bu projenin buluştuğunu söylemek isterim” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.