ÇARŞI DOLMAYA BAŞLADI

Kurban Bayramına günler kala vatandaşlar hem kurbanlarını alıyor hemde alışverişlerini ihmal etmiyor.

ÇARŞI DOLMAYA BAŞLADI

Kurban Bayramına günler kala vatandaşlar hem kurbanlarını alıyor hemde alışverişlerini ihmal etmiyor. Çarşılarda alışveriş hareketliliği başlarken arafe gününe kadar sürmesi bekleniyor. Vatandaşlar bayramda misafirlerine ikram etmek için şeker, çikolata, lokum gibi gıdalara ilgi gösteriyor.

Bayram yoğunluğunun en çok yaşandığı iş yerlerinin başında şekerciler, kahve ve lokum satıcıları, bıçakçılar, tuhafiyeciler, bakırcılar, mağazacılar, bijutericiler ve hediyelik eşya satan yerler geliyor.Antakyalıların alışveriş klasiğitarihi Uzun Çarşısı’nda hareketlilik gözle görülür şekilde artmış durumda. Esnaf, bayrama az bir süre kala işlerin daha da yoğun olacağını söyledi. Bayram öncesi özellikle de giysi, çerez, çikolata, şekerin tercih edildiği çarşıda kahvaltılık gibi ürünlere de yoğun ilgi var.Geçen yıla göre şeker fiyatlarında artış olduğunu söyleyen esnaf, yine de vatandaşın en çok şekeri tercih ettiğini belirtiyor. Bayramlıklar yirmi liradan başlıyor, üç yüz liraya kadar çıkıyor. Vatandaşlar, sıcak ve bunaltıcı havaya rağmen tarihi Uzun Çarşısı’nda yoğun alışveriş kalabalığı oluşturdu.

ESNAF HAREKETLENDİ

T

Esnafın, bayram hareketliliği ile birlikte bir nebzede olsa işleri hareketlendi. Bayram öncesinde çarşılara ve pazarlara aileleriyle birlikte akın eden Antakyalı vatandaşlar, yaptıkları bayram alışverişi ile esnafın yüzünü güldürdü.

BAKANDA ALANDA ÇOK

Kurban bayramı öncesinde hareketliliğin iyi olduğunu vurgulayan Tarihi Uzun Çarşısı esnafları; “ Şu anda satışlarımız iyi gidiyor. Ramazan ayında çok büyük bir durgunluk yaşamıştık. Malum oruç ayında kimse kolay kolay dışarı çıkmıyor. Durum böyle olunca da bizde esnaflar olarak etkileniyoruz. Geçmiş yıllardaki bayramları özlemiyor değilim. Geçmişteki Ramazanlarda çok güzel bir atmosfer olurdu. İnsanlarımız bırakın bir hafta öncesini, 2-3 hafta öncesinden bayram telaşına başlardı. Ama şimdilerde böyle değil. İnsanlar 2-3 gün öncesinden gelip alışverişini yapıyor. Zaten o eski alışveriş telaşları da yok. Bayram mı geliyor? Kimsenin pek de umurunda değil gibi. Ancak bu bayramda birkaç yıl önceki bayrama göre bir değişikli var. Bu bayram öncesi bana geçmiş o özlediğim kurban aylarını, bayram öncesi o telaşı andırıyor. Bilmiyorum etrafta, çarşıda pazarda farklı bir hava var. Vatandaş gelip alışverişini yapıyor. Dolayısıyla da bizim bir nebzede olsa yüzümüz gülüyor. İnşallah ilerleyen günlerde işlerimiz daha da artar.” dedi.  HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.