Meşale Gazetesi

ÇARŞI KARIŞMIŞ GÖRÜNÜYOR

ÇARŞI KARIŞMIŞ GÖRÜNÜYOR

Önce DP Başkanı Gültekin Uysal çıkıp ““20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak” diye konuştu ve bir Cumhurbaşkanı adayı tarifi yaptı.

Kaddinden büyük laf eden 6‘lı masanın ortağı olan Uysal’ın bu sözleri sonrası bütün gözler diğer 2 küçük ortak Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na çevirdi.

Zira masada bu tarife uyan iki lider bunlardı.

Daha “neler oluyor” sorusu yanıt bulmadan bu defa da Temel Karamollaoğlu ortaya “ 3. Bir ittifak olabilir” diyerek bombayı patlattı.

Her ne kadar Uysal daha sonraları “ben öyle demek istemedim” derse de söz ağızdan çıkmış, muhataplarına ulaşmıştı.

Daha sonra Temel Bey’de bir açıklama yapacak “sözlerim yanlış anlaşıldı, demek istediğim o değildi” diye açıklamalarda bulunacaktı.

Ancak bu yanlış anlaşılmalar nedense son günlerde hızla artıyordu.

Yine İttifakın Cumhurbaşkanı adayı olarak ileri sürülen İmamoğlu ve Yavaş arasında televizyon ekranlarından söz düelloları yaşanıyor, birbirlerine laf sokuşturuyorlardı.

Belli ki 6’ lı ittifakta kafalar bir hayli karışık. Henüz daha aday ortaya çıkmadan ittifak üyeleri anlaşmazlıklarını basın ve medya önünde tartışmaya açabiliyorlar.

Elbette ki 6’lı ittifakın işleri bir hayli zor.

Öncelikle Cumhurbaşkanı profilleri hem Tayyip Erdoğan’a benzeyecek, hem de Tayyip Erdoğan’dan ayrışacak bir profil olacak.

Tayyip Erdoğan’ın halkta 20 yıldır karşılık bulan vasıflarına haiz birini arıyorlar. Fakat bulacakları kişi ise Tayyip Erdoğan’dan çok farklı olması gerekiyor. Bu paradoksu aşmaları bir hayli zor görünüyor.

Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu profilleri biraz benzeşse de Kılıçdaroğlu’nun engeline takılıyor. Babacan ve Davutoğlu hem büyük ortakların tabanına hem de en küçük ortağın ifadelerine ters duruyor.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu andıran Haşim Kılıç ismi ortaya atılıyor. Baştan yüzlerde tebessümle karşılanıyor. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına diğer partiler sıcak bakmıyor.

Velhasılıkelam Millet İttifakının işi zor görünüyor. Hele son çıkan seçim kanunu ittifakın işlerini biraz daha karıştırmışa benziyor. Artık küçük partilerin ittifak içerisinde kalmalarının bir faydası görünmüyor. Büyük ihtimalle Temel Karamollaoğlu’da bunu görerek üçüncü ittifak ifadelerini dillendirmişe benziyor.

Henüz seçime 14 ay var görünüyor. Hadi bir erken seçim olacağını varsaysak bile bu birkaç ay öncesine çekmekten başka bir şeye yaramayacak. Bu nedenle henüz bu pilav çok su kaldıracağa benziyor.

Asıl kıyamet gündem Cumhurbaşkanlığı adaylığına geldiğinde kopacağa benziyor. Altı ay kim masanın neresinde oturacak tartışmalarıyla, 6 ay da parlamenter sisteme geçiş bildirisi ve tartışmalarıyla geçirildi.

Bakalım aday seçimi ve uzlaşması kaç ay sürecek bekleyip göreceğiz.

Bu arada anlaşıldı ki Cumhur İttifakının en önemli rakibi bu 6’lı ittifak değilmiş. Cumhur İttifakının en büyük rakibi mutfaklarda kaynamayan tencereler görünüyor.

Şayet ekonomik alanda gerekli başarılar oluşturulamazsa bakarsınız hiç umulmadık taşlar baş yarabilir bu da böyle biline. Şemsettin GÜNAY

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.