ÇAY-SİMİT HESABINI UÇURDULAR!

ÇAY-SİMİT HESABINI UÇURDULAR!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur çay-simit hesabı yaparak iktidara gelenlere, son zamlarla çay-simit hesabını yaptı.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet  Güzelmansur’un TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı, iktidarının 20. yılında AKP’nin çay-simit hesabını getirdiği noktayı şöyle anlattı: Zam yağmuru dinmiyor, simit de zamdan nasibini aldı. Çay simit hesabı yaparak iktidara gelenlere bir de ben hesap yapayım: Simit 3,5 TL, çay 3 TL, toplam 6,5 TL; 5 kişilik bir aile günde 3 öğün çay simit yerse -6,5×5- eder 32,5 TL; onu da 3 öğünle çarpın, etti mi 97,5 TL. Bir ayda ne eder? 2.925 TL. Eşi çalışmayan 3 çocuklunun asgari ücreti ne kadar? 3.013 TL. Elde ne kaldı? 88 TL. Bununla kira mı fatura mı ödesin, çocuk mu okutsun, toplu taşımaya mı versin? Bu zalim yönetim, bu aziz millete 1 bardak çay ve 1 simidi bile layık görmüyor. Millet sizin peşinizden niye gelsin? “İşçi aç kalsın, emekçi aç kalsın” diyorsunuz. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.